Kovin: Nova dozvola za gradnju vetroparka

Kompanija Kontinental vind dobila je novu građevinsku dozvolu za izgradnju vetroparka u Čibuku kod Kovina, projekat vredan 300 miliona evra.
Kompanija Kontinental vind dobila je novu građevinsku dozvolu za izgradnju vetroparka u Čibuku kod Kovina, projekat vredan 300 miliona evra.

Prethodna građevinska dozvola, koju su dobili pre više od godinu dana za izgradnju vetroparka snage 145 megavata, bila im je ukinuta u junu. Investitori su rekli da će obnoviti pregovore s Elektromrezom Srbije o izgradnji priključnog dalekovoda za vetropark, što je i bio uzrok problema. Ministarstvo građevinarstva je, na osnovu žalbe Elektromreže Srbije, poništilo građevinsku dozvolu koju je, kako je tada saopšteno, nezakonito izdao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Novi zakoni o planiranju i izgradnji i energetici predviđaju da se dozvola izdaje posebno za objekat i posebno za priključak za trafo-stanicu, za šta je nadležna Elektromreža Srbije. Ministarstvo građevinarstva je sada po hitnom postupku izdalo novu dozvolu za gradnju vetroparka, dok će se o gradnji priključnog dalekovoda pregovarati s Elektromrežom Srbije.

Američka kompanija Kontinental vind najavljivala je da će gradnju vetroparka kod Kovina početi do kraja godine i da je reč o investiciji vrednoj oko 300 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina