Sombor: Sela i dalje na cisternama

Još je neizvesno kada će prva tri somborska sela, Kljajićevo, Čonoplja i Svetozar Miletić, biti povezana na gradsku fabriku vode "Jaroš".
Još je neizvesno kada će prva tri somborska sela, Kljajićevo, Čonoplja i Svetozar Miletić, biti povezana na gradsku fabriku vode "Jaroš".

Iako su bivša gradska vlasta i rukovodstvo "Vodokanala" to obećali za ovo proleće, radovi nisu ni na pola puta. Zbog zatrovanosti vode iz mesnih vodovoda arsenom, oko 30.000 žitelja iz sedam sela kod Sombora već devet meseci vodu piju iz cisterni. Prema rečima zamenika gradonačelnika Sombora Vladislava Živanovića, obećanja bivšeg predsednika Skupštine grada Siniše Lazića da će zdravu pijaću vodu sela dobiti do ovog leta bila su proizvoljna i politički motivisana.

- Obećanja nisu bila usklađena sa dinamikom proširenja postrojenja na "Jarošu" i izgradnje glavnog dovodnika. Pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja godinu i po dana nije izvršavao finansijske obaveze zbog čega radovi kasne – kaže novopostavljeni v.d direktora JKP "Vodokanal" Dušan Lukić. On kaže da su netačne informacije da su kapaciteti gradske fabrike vode dovoljni za uredno snabdevanje svih sela.

- Tek rekonstrukcijom postrojenja na gradskom izvorištu obezbedićemo 400 litara u sekundi, što je pretpostavka za priključenje na gradski vodovod Svetozara Miletića i Kljajićeva. Dovod vode do Stapara, Doroslova, Telečke, Stanišića i Alekse Šantića još je na dugačkom štapu, jer neki delovi mreže jož nisu ni projektovani. Proširenje izvorišta u Bezdanu za snabdevanje preostalih nekoliko sela krajnje je neizvesno – tvrdi Lukić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina