Mađarska policija traži Tijanu Jurić

Mađarska policija od ponedeljka ujutru uključila se u akciju potrage za nestalom Tijanom J. (15) iz Bajmoka.
Mađarska policija od ponedeljka ujutru uključila se u akciju potrage za nestalom Tijanom J. (15) iz Bajmoka.

Pretražuje se teren uz granicu sa mađarske strane, a srpska policija i Žandarmerija već treći dan "češljaju" osam kilometara terena od mesta gde je devojčica nestala u subotu, pola sata posle ponoći, do granice sa Mađarskom.

Gotovo svaki centimetar atara koji okružuje Bajmok je pregledan, kao i skrovita mesta i bunari. Od devojčice zasad, nema ni traga. Na seoskom putu zatečena je samo patika "starka", kao i veštački nokat. Rodbina je prepoznala da je reč o Tijaninoj obući, a i nokat, bar prema ukrasima i radu, odgovara onima koji su na devojčicinoj ruci.

Igor, Tijanin otac koji živi u Belgiji, u nedelju je došao kako bi pomogao u potrazi za svojom ćerkom. On i supruga Mirjana su ispitani, ali su oboje rekli da ne znaju ko bi mogao da naudi njihovom detetu ili njima, i da ni na koga ne sumnjaju.

Ne miruju ni Tijanini drugari, koji su je i videli poslednji put, kada se na putu prema kući, u subotu oko jedan čas iza ponoći, odvojila od njih i krenula nazad ka Sportskom centru "Rata" da vrati pozajmljenu duksericu.

Deca su svaku banderu, prodavnicu, oglasnu tablu u Bajmoku, ali i u Subotici i okolnim selima, izlepili plakatima sa njenom slikom. Isto je i sa "Fejsbukom", koja je prepuna Tijaninih slika ispod kojih su komentari njenih drugova i apeli da ko god nešto zna da se javi policiji na date brojeve telefona.

Policija je ispitala i sve učesnike fudbalskog turnira koji se u subotu održavao u sportskoj sali u Bajmoku. Niko od njih, međutim, nije znao ništa da kaže što bi moglo da rasvetli nestanak petnaestogodišnje Tijane.

Prema nekim informacijama, njen mobilni telefon je bio uključen gotovo dva sata posle nestanka, ali posle toga se gubi svaki signal.

Dok građani na svaki način javno pokušavaju da pronađu Tijanu, policija, kojoj se još u subotu priključila i Žandarmerija, bez prestanka traga za devojčicom, ali još ne izlaze u javnost sa bilo kakvim informacijama. Kako je reč o maloletnoj osobi, slučaj je još zatvoreniji, te je i devojčicinoj porodici i prijateljima savetovano da što manje podataka iznose u javnost.

Svako ko ima bilo kakav trag u vezi sa nestankom Tijane, mogu se javiti na telefon 069/52-32-614.

  • ja

    28.07.2014 17:25
    Jadno dete. Jadna njena porodica. Iz sve snage zelim da se vrati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina