Pančevo: Radnici "Fabrike obuće" traže svoje plate

Nekadašnji radnici Fabrike obuće nezadovoljni su što, ni posle sedam godina od likvidacije i prodaje ovog preduzeća, nisu dobili novac koji im je dosudio sud.
Nekadašnji radnici Fabrike obuće nezadovoljni su što, ni posle sedam godina od likvidacije i prodaje ovog preduzeća, nisu dobili novac koji im je dosudio sud.

Oni na svoje dosuđene plate, čekaju jer krivični postupak protiv jednog navodnog poverioca zaustavlja isplate ostalima, iako je novac od prodaje fabrike na računu suda. Oko 40 nekadašnjih radnika, a sada stečajnih poverilaca Fabrike obuće nezadovoljni su efikasnošću rada pravosudnih organa i tvrde da, iako je fabrika prodata još 2007. godine, oni ni dinara od neisplaćenih zarada nisu videli.

- Sudsko rešenje po kome ima 377.818 dinara doneto je 8. maja 2008. godine. Od tada se ništa nije dogodilo. Niko ne zna kad će biti gotovo suđenje i kad ćemo dobiti novac. Oni nas stvarno zamajavaju, od meseca do meseca, od godine do godine - izjavila je jedna od radnica Stanka Stajšić.

Radnici su započeli protest ispred zgrade lokalne televizije Pančevo, nakon odluke Višeg suda u Pančevu da se suđenje odloži za 22. avgust, što nije prvi put da se ovo dešava. Pravosnažni završetak krivičnog postupka preduslov je da se i stečajni postupak završi, dnosno da se isplate poverioci. Radnici ove propale fabrike bili su žrtve višegodišnjeg propadanja firme, a od novca koji je pripadao fabrici, nisu dobili onaj deo koji im pripada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina