Šid: Usvojena Odluka o zaduživanju

Opštinsko veće u Šidu podržalo je Predloge Odluka o zaduživanju opštine Šid za finansiranje kapitalnih projekata i za deficit tekuće likvidnosti.
Opštinsko veće u Šidu podržalo je Predloge Odluka o zaduživanju opštine Šid za finansiranje kapitalnih projekata i za deficit tekuće likvidnosti.

Sve to je obuhvaćeno u Rebalansu budžeta opštine Šid koji je usvojen danas od strane veća, a što će biti prosleđeno na sledeće zasedanje lokalnog parlamenta za poslednju reč. Na dnevnom redu opštinskog veća u Šidu bile su Odluke o zaduživanju kod kreditnih banaka kako bi se realizovali planirani kapitalni projekti u šidskoj opštini. U pitanju je kratkoročni kredit od 15.500.000 dinara, kojim bi se pokrio deficit tekuće likvidnosti ali i dugoročni kredit od 29.460.000 dinara koji bi se iskoristio za unapređenje uslova života svih građana.

U pitanju je nekoliko projekata ukupne vrednosti 51.820.000 dinara, a neki od njih su: Sanacija krovne konstrukcije na sportskoj Hali u Šidu, za koju nedostaje još 4.365.000 dinara, Izgradnja pešačko biciklističke staze od Šida do Adaševaca, za koju nedostaje još 5.100.000 dinara, Saniranje električnih instalacija u OŠ Sava Šumanović Erdevik, za koju je potrebno 2.660.000 dinara, Izrada projektne dokumentacije za sanaciju mostova u Moroviću, za šta je neophodno 8.000.000 dinara,

U skladu sa zakonom o Javnim nabavkama, Predsednik opštine će sklopiti ugovor sa najboljom ponudom kreditnih banaka koje budu dale svoje ponude za predviđena sredstva. Sve ovo će uslediti kada i ukoliko bude odobreno od strane Ministarstva finansija, kojem je upućeni zahtevi opštine Šid za zaduženje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.