Biciklistička staza od Zrenjanina do Temišvara

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas je održan sastanak gradske uprave i rumunskih partnera o izgradnji biciklističke staze, ukupne dužine 75 kilometara, koja povezuje Zrenjanin i Temišvar.

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas je održan sastanak gradske uprave i rumunskih partnera o izgradnji biciklističke staze, ukupne dužine 75 kilometara, koja povezuje Zrenjanin i Temišvar.

Rumunska strana izgradila je deo staze od Temišvara do rumunsko-srpske granice u dužini od 37 kilometara, dok je Zrenjanin prošle godine izgradio stazu do Kleka.

U narednom periodu Zrenjanin bi trebalo da uradi Studiju izvodljivosti za deo koji treba da bude izgrađen od Kleka do granice sa Rumunijom.

Izgradnja staze realizuje se kroz projekat "Kapitalizacija prekograničnog turističkog potencijala, uključujući biciklističku stazu uz Begej u nizvodnom toku od Temišvara", a finansira se, najvećim delom, iz IPA fonda.

Projekat vredi oko 2,3 miliona evra od čega je gradu Zrenjaninu namenjeno oko 246 hiljada evra. Iz IPA fondova izdvojeno je oko 209 hiljada evra, dok će iz budžeta grada za ovu namenu biti izdvojeno oko 37 hiljada evra.

Na mestu prelaska državne granice, u rejonu Novog Itebeja, gde deo granice čini sam kanal Begej, biće instaliran odgovarajući granični prelaz, po propisima Evropske unije, a staza bi trebalo da bude završena sledeće godine.

  • 31.07.2014 12:59
    opet podmuklost ali providna
    Nemaju decenijama da rese problem vode za pice a trose na ovakve budalastine. Pokondirene podmukle tikve. I onda traze za vodu od bg ili drugacije i kukaju...
  • Drive

    31.07.2014 08:36
    Bolje da naprave autoput
  • biciklista

    31.07.2014 05:22
    opet novinari lazu
    Staza do Kleka NIJE zavrsena! I cisto su,mnjam da ce biti zavrsena kad pogledam kako se i ovaj zavrseni deo odrzava. Na nekim mestima ce trava pokriti stazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".