Opštinama novac za izradu višejezičnih tabli

Pedeset tri podnosioca zahteva dobila su budžetska sredstva za unapređenje sistema dvojezične upotrebe tabli, obrazaca i ostale dokumentacije u svojim sredinama, objavio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.
Pedeset tri podnosioca zahteva dobila su budžetska sredstva za unapređenje sistema dvojezične upotrebe tabli, obrazaca i ostale dokumentacije u svojim sredinama, objavio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

Ubedljivo najviše podnosilaca kojima su odobrena sredstva nalaze se u Subotici, ukupno 23, a među njima su mesne zajednice, turističke organizacije, opštinske uprave, srednje škole i centar za socijalni rad. Posle Subotice, najviše je podnosioca iz Kanjiže, njih pet. Iako je prijavljen samo jedan podnosilac zahteva iz Kikinde, Opštinska uprava, ona je dobila čak 570.000 dinara za postavljanje dvojezičnih naznaka na putnim pravcima.

JKP "Standard" iz Ade dobilo je 258.208 dinara za dvojezične table i za uvođenje dvojezičnih obrazaca, a u Sečnju je pola miliona dinara za dvojezične table dobila Skupština opštine Sečanj. U Bačkoj Topoli je Centar za socijalni rad za opštine Bačka Topola i Mali Iđoš dobile ukupno 250.000 dinara za dvojezične table, kao i uvođenje publikacija i dvojezičnih obrazaca na jezicima nacionalnih manjina.

Ukupno 14 podnosioca zahteva je odbijeno jer, kako navode iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, sredstva im nisu odobrena jer je ukupan broj prijava na ovogodišnjem konkursu, kao i ukupan iznos traženih sredstava bio izuzetno visok, naročito u poređenju sa prethodnim godinama. Takođe, vodilo se računa i o prioritetima iz teksta konkursa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".