Crvenka: Inspekcija zatvorila sportski centar

Pokrajinska inspekcija zatvorila je sportsku halu u Crvenki, što je ugrozilo rad sportskih klubova, vežbanje rekreativaca i nastavu fizičkog vaspitanja osnovaca i srednjoškolaca.
Pokrajinska inspekcija zatvorila je sportsku halu u Crvenki, što je ugrozilo rad sportskih klubova, vežbanje rekreativaca i nastavu fizičkog vaspitanja osnovaca i srednjoškolaca.

Hala je stavljena pod ključ zbog neadekvatnih uslova za korišćenje, pre svega zbog oštećene podloge. Direktor sportskog centra "Crvenka" Vladan Račić u čijem je sastavu sportska hala, kaže da je saniranje podloge u ovom objektu otežano zbog toga što materijal za popravku može da se obezbedi samo iz uvoza.

- Pod je oštećen na tri mesta, za što je potrebno svega nekoliko kvadrata materijala za sanaciju, koji ne može da se naručuje na komad, nego u paletama. Moralo bi da se uveze 1.000 kilograma materijala da bi se od toga odvojilo tri do pet kilograma za renoviranje patosa. Zbog toga nijedna firma neće da se prihvati sanacije, a obnavljanje celokupne podloge bilo bi izuzetno skupo - objašnjava Račić.

Prema njegovim rečima, hala je zatvorena ovih dana, iako je patos oštećen već deset godina, što nije ometalo odigravanje utakmica.

- Zabrana korišćenja sportske hale zasad ne sputava Rukometni klub Crvenka, koji se takmiči u Mini prvoj ligi Srbije, jer pripreme za predstojeće prvenstvo još nisu počele, a bazični treninzi biće održani na poligonu OŠ 'Vuk Karadžić'. Ipak, hala mora u najskorije vreme da bude renovirana - istakao je Račić. Sportska hala, koja je otvorena 1979. godine, uknjižena je na MZ Crvenka, ali je osnivanjem Sportskog centra "Crvenka" 2005. godine ustupljena na brigu i održavanje opštini Kula.

Predsednik Saveta MZ Crvenka Dragan Pavićević kaže da je u proteklih 15-20 dana upućeno desetak dopisa čelnicima kulske lokalne samouprave, sa zahtevom da se sportska hala sanira do početka školske godine. - Odgovora nema, a nebriga o sportskoj hali deo je opšteg nemara opštine Kula prema MZ Crvenka. Crvenačka privreda učestvuje sa 65 odsto u punjenju opštinskog budžeta, a godišnje samo za ekološku taksu uplaćuje 56 miliona dinara. Umesto da za funkcionisanje MZ Crvenka bude obezbeđeno minimum 50 miliona dinara, za te namene je iz opštinskog budžeta izdvojeno samo 2,2 miliona dinara - naglašava Pavićević.

Član Opštinskog veća u Kuli zadužen za sport Dušan Pjevač kaže da će biti učinjeno sve da sportska hala u Crvenki bude rekonstruisana do oktobra, kad počinje rukometno prvenstvo, a da će pomoć biti zatražena od pokrajine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.