DS protiv SNS: "Skrivanje ugovora" i "pljačkanje Vojvodine"

Demokratska stranka zatražila je danas od Vlade da objavi sve "ugovore, protokole, memorandume i druge akte u celosti", uključujući i ugovore koje su sklapale druge Vlade, vezano za projekte saradnje s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kao odgovor na ove zahteve demokrata, Srpska napredna stranka zatražila je od nadležnih organa da "hitno i bez daljeg odlaganja" odgovore na pitanje kako je lider DS i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić "opljačkao Vojvodinu".
Demokratska stranka zatražila je danas od Vlade da objavi sve "ugovore, protokole, memorandume i druge akte u celosti", uključujući i ugovore koje su sklapale druge Vlade, vezano za projekte saradnje s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kao odgovor na ove zahteve demokrata, Srpska napredna stranka zatražila je od nadležnih organa da "hitno i bez daljeg odlaganja" odgovore na pitanje kako je lider DS i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić "opljačkao Vojvodinu".

"Od 29 pompezno najavljenih projekata saradnje sa UAE, realizovano je tek nekoliko. Nažalost i nakon godinu dana, detalji tih ugovora nisu dostupni javnosti i čuvaju se, čak i od ministara Vlade koja je sklopila te poslove, kao najveća državna tajna", smatraju u DS i navode da je prvo potpisan predugovor sa Al Dahrom za formiranje još jedne zajedničke kompanije i upravljanje 9.000 hektara zemljišta, ali da je taj posao propao. "Novim tajnim ugovorom sa, takođe arapskom kompanijom Al Ravafed, osnovana je nova zajednička kompanija, odnosno prodato je oko 3.700 hektara i dato je pravo povlašćenog zakupa, na uštrb građana Srbije", navode demokrate.

DS tvrdi da će veliki deo zemljišta biti izuzet iz zakupa i dugoročno, po povlašćenoj ceni dat strancima, a nekoliko stotina poljoprivrednika na ovaj način ostati bez egzistencije. Demokrate kažu da je važno i da premijer obelodani podatke i tajne ugovore o realizaciji najavljenih 400 miliona evra iz razvojnog fonda Abu Dabija "koji su, po najavama namenjeni izgradnji sistema za navodnjavanje i povoljno kreditiranje poljoprivrednika jer i pored pompeznih najava i maketa, na terenu i u budžetu, ništa se novo nije desilo". Demokratska stranka "insistira svim pravnim i političkim sredstvima da se tajni aranžmani obelodane, uključujući i sve ugovore koje su sklapale druge Vlade".

"Nisu jasni dodatni rokovi koje premijer traži za objavljivanje jer ako ima hrabrosti da u celosti objavi protivustavne, a verovatno i štetne ugovore, za to je potrebno samo pet minuta. Da li će se ikada objaviti detalji propalih poslova i tajnih ugovora Aleksandra Vučića i zašto je potrebno čekati još nedelju dana ostaje da nagađamo", pitaju u Demokratskoj stranci.

Srpska napredna stranka zatražila je danas od nadležnih državnih organa da "hitno i bez daljeg odlaganja" odgovore na pitanje kako je lider DS i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić "opljačkao Vojvodinu" i ko sprečava da se utvrdi njegova krivična odgovornost. "Pitamo nadležne državne organe kada će građanima konačno da se saopšti istina o tome koliko novca je pokrao Pajtić iz Metals banke, gde su nestale pare iz pokrajinskih robnih rezervi, i koje su mere preduzete povodom afere Fond za razvoj Vojvodine? Pitamo i kada će nadležni državni organi obavestiti građane i reći istinu povodom pljački u NIS-u, koje je sprovodio Borislav Stefanović", navodi se u saopštenju SNS.

SNS je upitala "sveznalice iz DS" zašto za pet godina nisu bili u stanju da objave ugovor o Fiatu, zašto su građanima ostali dužni i nisu objavili ni ugovore sa Azerbejdžanom i Kinom. "Demokratska stranka, koliko god saopštenja pisala, ne može da poništi činjenicu da na čelu svoje stranke, i u svojim redovima, ima kriminalce, a Srpska napredna stranka poziva nadležne državne organe da odmah kažu istinu građanima", navodi SNS, kao odgovor na saopštenje demokrata.

  • Niki

    18.08.2014 12:41
    hm 2
    A hoće li neko da odgovara što novosadska poreska uprava donosi nenormalna rešenja za porez, da nije i za to Pajtić kriv? Pokažite se SNS!
  • ZoranNS

    09.08.2014 18:19
    Panonius - lajte kere.....
    Imate li vi u SNS ogledalo, toliko ste prevtljivi od izbora naovamo, da se u ogledalu ne bi ništa videlo, nemate obraza, sva vaša obećanja ste zamutili, od borbe protiv tajkuna do tajkuni na najodgovornija mesta u državi, zato ne lomite ogledalo, ono vas prikazuje kakvi ste, bezlični, dvolični.
  • panonius

    09.08.2014 15:30
    lajte kere.....
    Kerovi laju i kevću a država tone li tone.... Kada su prodajom NIS-a poklonili nalazišta nafte u Turiji , izvor vode Jazak... pa šta onda očekivati !? Kao jeftini pijačni šibicari za mizeriju daju sve da bi nešto strpali u njihov probušeni džep. Šteta što nemaju ogledalo kod kuće !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".