Zrenjaninac najviši u Vojvodini

Dalibor Micić, 228 centimetara visok Zrenjaninac i ubedljivo najviši čovek u Vojvodini, svojom visinom pleni i prava je atrakcija.
Dalibor Micić, 228 centimetara visok Zrenjaninac i ubedljivo najviši čovek u Vojvodini, svojom visinom pleni i prava je atrakcija.

Gde god da se pojavi, ljudi traže fotografiju sa njim. Od pre dve godine, nakon putešestvija po Mađarskoj, Dalibor živi i radi u Danskoj, u gradiću Horsholmu, koji je na pola sata vožnje udaljen od Kopenhagena, dok su majka Hajnalka i tri godine starija sestra Tamara u Zrenjaninu.

- Majka mi je Mađarica i zahvaljujući tome pre tri godine dobio sam mađarski pasoš, što mi je mnogo olakšalo kretanje po Evropi i boravak u evropskim zemljama. Od kako mi je pre petnaestak godina preminuo otac, preuzeo sam ulogu glave porodice jer je majka bolešljiva i rano je otišla u penziju. Igrao sam košarku, ali zbog povrede kolena, ona je sad u drugom planu – počinje priču Dalibor, koji se ovih dana odmara u rodnom Zrenjaninu.

- Horsholm je idiličan i veoma lep gradić, četrdesetak kilometara udaljen od Kopenhagena i mada ga mnogi smatraju za predgrađe velikog danskog grada, žitelji Horsholma ponosno izjavljuju da to nema nikakve veze i da je ovaj gradić okružen zelenilom i brojnim šumama i parkovima potpuno samostalan. Ovde sam se brzo navikao i prilagodio, mada govorim uglavnom na engleskom, koji svi govore, a pomalo razumem i progovaram na danskom - kaže najviši Vojvođanin.

On je dobio posao u elitnoj privatnoj školi SES (sport eften skul) u kojoj se učenici, čiji roditelji za godinu dana školovanja izdvoje oko 20.000 evra, nakon završetka osnovne škole upoznaju sa osnovama sporta, često idu na ekskurzije i pripremaju se, stičući različita znanja za nastavak školovanja.

- Neću da zvučim neskromno, ali ja sam prava atrakcija, omiljen sam i gotovo svakodnevno se slikam sa njima, s obzirom da sam ubedljivo najviši i štrčim među svima njima. Osim edukacije i pedagoškog rada, pomažem profesorima u njihovim svakodnevnim nastavničkim aktivnostima i može se reći da sam im solidan asistent, pa me cene i poštuju. U početku, kad su mi predložili ovaj posao, bio sam skeptik i nisam bio siguran kako ću se snaći budući da sam se do pre dve godine uglavnom družio s košarkaškom loptom, ali snašao sam se i zaista uživam i jedva čekam da se u septembru ponovo vratim – u jednom dahu ističe Dalibor, napominjući da još ne razmišlja o završetku sportske karijere, bez obzira na ozbiljnu povredu kolena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.