Kikinda: Voda ipak dobrog kvaliteta?

U kikindskom JKP "6. oktobar" demantuju netačne napise pojedinih medija o zabrani korišćenja vode za piće na teritoriji opštine Kikinda.
U kikindskom JKP "6. oktobar" demantuju netačne napise pojedinih medija o zabrani korišćenja vode za piće na teritoriji opštine Kikinda.

- Na osnovu informacija koje sam ja dobio iz medija, da voda u Kikindi nije ispravna za piće, moram to odmah da damentujem. Naime, niti smo dobili bilo kakav nalog od inspekcije, niti je istina to što je kao informacija preneto - kaže direktor kikindskog JKP "6. Oktobar" Milan Karać. Tokom jula, kikindski Zavod za javno zdravlje analizirao je 116 uzoraka vode, a mikrobiološke analize ne pokazuju odstupanja koja bi uslovila zabranu. Analize pokazuju čak bolji rezultat u odnosu na prethodne provere.

- Pokazuje se hemijski kvalitet koji je uobičajen i 7,5 procenata mikrobiološki neispravnih uzoraka za grad, odnosno 11 procenata za sela opštine. To je niži procenat neispravnosti u odnosu na prethodni mesec - navodi direktorka ZZJZ Kikinda Dragana Agostini. - To je solidna situacija. Možemo je, naravno i popraviti, ali se na hemijski sastav vode ne može uticati. U svakom slučaju, voda u Kikindi je upotrebljiva za piće - ističe direktor JKP "6. oktobar".

Razloga za panku i uznemirenost apsolutno nema, tvrde u kikindskom Zavodu. Problem kvaliteta vode u Kikindi, kao i u većini vojvođanskih mesta, traje godinama. Iako je dugoročnije rešenje za taj problem neophodno, ovog trenutka zabrane korišćenja vode za piće u Kikindi nema.

  • 12.08.2014 12:27
    petar.vinkov@gmail.com
    Da je voda u kikindi primerena za piće,može da izjavi samo totalno pijan čovek.
  • jao

    11.08.2014 10:26
    dosta
    Od kad znam za sebe u Kikindi tj. Banatu je voda katastrofa, nikad je nisam pio tamo, jel samo kad je vidite onako belu I mirisa gvožđa smuči vam se.

    Koga oni lažu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina