Novaković i Budakov imaju najviše funkcija

Po podacima o imovinskim kartama funkcionera, koji su, zaključno sa 2013. godinom objavljeni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, najviše funkcija među poslanicima Vlade Vojvodine imaju šefovi poslaničkih grupa Borislav Novaković i Pavle Budakov.
Po podacima o imovinskim kartama funkcionera, koji su, zaključno sa 2013. godinom objavljeni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, najviše funkcija među poslanicima Vlade Vojvodine imaju šefovi poslaničkih grupa Borislav Novaković i Pavle Budakov.

Od 120 poslanika, koliko broji pokrajinski parlament, u njemu je zaposleno njih 72, koji primaju neto platu 60.000 dinara i na to još i poslanički dodatak, koji iznosi oko 38.000 dinara mesečno.

Novaković, šef poslaničke grupe "Evropska Vojvodina", okupljene oko Demokratske stranke, obavlja tri funkcije. Osim što je poslanik i šef poslaničke grupe i prima mesečno 88.692 dinara, Novaković je i odbornik u Skupštini grada Novog Sada, gde dobija još oko 50.000 dinara. Istovremeno je i savetnik u Zavodu za izgradnju grada, a za taj posao dobija 103.000 dinara.

Po podacima Agencije za borbu protiv korupcije, profesor Medicinskog fakulteta u penziji Budakov, šef poslaničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS-a, takođe, ima više funkcija i primanja. Osim penzije, koja iznosi 94.000 dinara, kao parlamentarac i šef poslaničke grupe mesečno prima 85.000 dinara. Budakov je i predsednik Nadzornog odbora Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i za to mu mesečno pripada neto 10.000 dinara. Član je i Programskog odbora Radio-difuzne ustanove Vojvodine, gde mesečno prima 20.000 dinara, a angažovan je i u Kliničkom centru Vojvodine, gde po ugovoru o radu mesečno dobija 50.000 dinara.

Poslanik PUPS-a Miroslav Španović, takođe, je u penziji, a njegova penzija je 60.000 dinara. On je i predsednik Nadzornog odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost s mesečnim neto primanjem od 41.000 dinara, a nalazi se i na čelu Nadzornog odbora JP "Vode Vojvodine", gde prima 27.000 dinara.

U podacima Agencije za borbu protiv korupcije se ne navodi da li je Španović stalno zaposlen u pokrajinskoj skupštini. U svakom slučaju, i Španoviću, osim primanja koja se navode na sajtu Agencije, pripada i poslanički dodatak u Vladi Vojvodine od oko 38.000 dinara mesečno.

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški kao poslanik i šef poslaničke grupe mesečno prima 80.000 dinara. Osim toga, on je i savetnik direktora Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za 80.000 dinara mesečno.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Šandor Egereši je stalno zaposlen u Skupštini Vojvodine i mesečno prima 61.816 dinara i poslanički paušal od oko 36.000 dinara.

Šef poslaničke grupe Nove demokratske stranke Miloš Gagić, po podacima Agencije za borbu protiv korupcije, stalno je zaposlen u Skupštini Vojvodine i prima platu od 119.520 dinara, kao i poslanički dodatak od 37.000 dinara.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke dr Predrag Matejin, koji je hirurg po profesiji, prima najmanju zaradu, sa poslaničkim paušalom od 41.390 dinara mesečno.

  • panonius

    12.08.2014 03:26
    paraziti neopevani
    Leba ti , šta znači "poslanički dodatak" + "poslanički paušal" ????!!!
    Parazitska ergela .... dao bi im svima moj dodatak !!! Belosvetski j.bivetri.
  • zigor

    12.08.2014 00:15
    istine radi..
    novakovicu je, valjda, u zigu radno mesto!a matejin ne radi nigde!?profesionalni poslanik?!? a dodatak sto je predsednik poslanickog kluba sns?a plata na radnom mestu?pa saberite i njega,istine radi..!
  • Deki

    11.08.2014 17:00
    "Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke dr Predrag Matejin .. prima najmanju zaradu."
    Valjda ovo nešto govori...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina