Subotica: Licenca privatnom domu za stara lica

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin uručio je licencu za rad privatnom Domu za smeštaj starih lica "Baćo i Nana", u sklopu aktivnosti koje imaju za cilj uvođenje reda u ovu oblast socijalnog zbrinjavanja.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin uručio je licencu za rad privatnom Domu za smeštaj starih lica "Baćo i Nana", u sklopu aktivnosti koje imaju za cilj uvođenje reda u ovu oblast socijalnog zbrinjavanja.

Dom za stare u Zagrebačkoj broj 13 tako je postao prvi privatni dom sa licencom u našem gradu. Boravak u Subotici, ministar Vulin je iskoristio kako bi se sastao i sa gradonačelnikom, Jeneom Maglaijem, a glavna tema sastanka odnosila se na jačanje uloge Centra za socijalni rad.

Kako bi ispunili proceduru, koju predviđa Pravilnik o licenciranju organizacija socijalne zaštite, vlasnicima privatnog Doma za stare "Baćo i Nana", Svetlani i Danielu Molnar, bilo je potrebno pet meseci mukotrpnog rada. Sticanjem licence, Dom čiji je kapacitet 22 mesta, a koji zapošljava 10 radnika dobio je potvrdu da u skladu sa svim neophodnim standardima, može na adekvatan način da obavlja delatnost socijalnog zbrinjavanja starih. Da bi se stalo na put nesavesnim preduzetnicima i uveo red u ovu oblast, u maju prošle godine uveden je Pravilnik o licenciranju organizacija socijalne zaštite. Od uvođenja novih pravila, zeleno svetlo za rad do sada je dobio samo ovaj privatni dom.

Iako je procedura obimna, a standardi visoki, ministar Vulin je istakao da neće biti ublažavanja uslova i da u Srbiji neće postojati ni jedan ilegalni gerontološki centar. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sastao se sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem kako bi razgovarali o socijalnoj situaciji u Subotici i kako bi gradonačelnika upoznao sa planovima ministarstva za narednu godinu.

"Želim da se zahvalim rukovodstvu grada što, bez obzira na sve uštede koje je sprovodilo, nije diralo socijalnu zaštitu i meni je veoma drago zbog toga. Želim da se zahvalim zbog takvog odnosa prema onima kojima je najteže, koji su najugroženiji. Ne moraju teret krize da snose oni koji su najsiromašniji, neka ga snose neki bogatiji", izjavio je Vulin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.