Pančevo: Kanalizacija u kanalima za kišnicu

Ispuštanje otpadnih voda u kanale za kišnicu je redovna pojava u mnogim delovima Pančeva, a i po selima.
Ispuštanje otpadnih voda u kanale za kišnicu je redovna pojava u mnogim delovima Pančeva, a i po selima.

Tako je i Avram Miletić iz Skadarske ulice u Pančevu treći put ove godine dobio prekršajni nalog zbog ispuštanja otpadnih voda u obližnji kanal za kišnicu. Jasno je da je pravo rešenje izgradnja fekalne kanalizacije, ali u inspekciji kažu da se do tada građani moraju pridržavati pravila. Komunalna inspekcija Gradske uprave Pančevo, na čelu sa komunalnim inspektorom Dragoljubem Petričevićem, posetila je kuću u kojoj živi Avram Miletić.

Razlog tome je problem otpuštanja otpadnih voda u otvoreni kanal. Nakon rešenja o zabrani puštanja otpadnih voda, posle koje je usledila i prijava Prekršajajnom sudu, komunalni inspektor Dragoljub Petričević, po 3. put ove godine došao je u Skadarsku ulicu broj 108 da uruči još jedan prekršajni nalog vlasniku kuće. Pregledom kanala koji se nalazi ispred kuće, utvrđeno je da se iz više cevi ispušta kanalizacija u kanal za atmosferske vode. Komunalnog inspektora dočekala je Jasmina Miletić, koja živi u u broju 108 još od kraja devedesetih. Problem, po njenim rečima, je što nema kanalizacije, da imaju septičku jamu, ali da iz kuhinje puštaju vodu u kanal.

- Ovde je izlazila fekalna kanalizacija, ali sad smo sve to rešili nakon prijave. Kada je inspekcija bila prošli put, sredili smo to za dva do tri dana. Sada ovde izlazi obična voda, kao ona koju svi puštaju, iz sudopera i mašina. Tu je bio veliki kanal. Svima su cevi izlazile, ali su zatrpali kanale, jedino se ovde kod nas vidi - kaže Jasmina Miletić. Komunalni inspektor Dragoljub Petričević kaže da je i po zakonu i po gradskoj odluci zabranjeno ispuštanje otpadnih voda u dvorište, na ulicu ili javnu površinu. A da u otpadne vode spada i voda kojom se operu ruke.

- Otpadne vode su sve otpadne vode, čak i one koje potiču od pranja ruku. Strukturu otpadnih voda ne može da se utvrdi bez laboratorijske analize. Prema njihovoj izjavi, ovo nije fekalna kanalizacija, ali ja sam jutros ovde video da se otpadne vode i dalje izlivaju u ovaj kanal, što znači da su oni i dalje u prekršaju - kaže komunalni inspektor Dragoljub Petričević.

S obzirom na to da komunalni inspektor nije zatekao vlasnika kuće, supruzi je uručen poziv za preuzimanje prekršajnog naloga. Kazne za ispuštanje otpadnih voda mimo odredbi propisanih zakonom su od 10 do 20 hiljada dinara. Međutim, ovo nije jedini slučaj u gradu. Trajno rešenje jeste izgradnja kanalizacije, a do tada, vlasnici kuća koji imaju septičke jame trebalo bi redovno da ih prazne, zaključio je komunalni inspektor Dragoljub Petričević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".