AFA: Stali smo na put fašistima

Antifašistička akcija Novi Sad saopštila je da je zadovoljna odlukom organizatora nastupa Szive Balazsa da odustane od namere da ugosti ovog fašistu u Novom Bečeju.
Antifašistička akcija Novi Sad saopštila je da je zadovoljna odlukom organizatora nastupa Szive Balazsa da odustane od namere da ugosti ovog fašistu u Novom Bečeju.

"Ceo događaj je otkazan. Čitavu stvar su pratila uobičajena nemušta zamuckivanja organizatora. Po pravilu, kao i u slučaju zloglasnog EMI Tabora, organizatori su se pravili da nemaju pojma koga su zvali da nastupi na njihovom festivalu. Namera organizatora da se pod parolom očuvanja kulturnog identiteta vojvođanskih Mađara poturi istaknuti promoter fašističke ideologije, vojvođanski antifašisti su još jednom prozreli čime je antifašistička Vojvodina još jednom stala na put pokušajima fašista da unose razdor i seju mržnju na njenom tlu", navodi se u saopštenju AFA Novog Sada.

AFA ističe da neonacistima, kakav je i Sziva Balazs, treba svim sredstvima onemogućiti javno delovanje. "Dovoljno je videti njegove Fajsbuk reakcije i komentare njegovih vernih fanova i zaključiti o kakvim se tu ljudima i kakvoj užasnoj ideologiji radi. AFA Novi Sad i svi antifašisti neće nikada dopustiti fašistima, bili oni Srbi, Mađari, Hrvati, Albanci, Novozelanđani ili Eskimi, da svoj otrov prolivaju u našoj sredini", navodi AFA.

Organizator festivala "Kamp Pustai" u Araču kod Novog Bečeja Lajoš Link ranije je objavio da je festival otkazan i to nakon optužbi da će na njemu nastupiti fašista iz Mađarske. Pirtom je organizator festivala rekao da nije upoznat sa pojavom neonaciste, kao ni sa njegovom muzikom i stavovima.

  • Mađar

    17.08.2014 05:58
    AFA
    Samo još čekamo kada će AFA zabraniti rad organizaciji Krajišnika i DDD
  • 16.08.2014 14:23
    Tako treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.