NDS: Dogovoren izgled i način funkcionisanja Vlade Vojvodine

Tehničke grupe Nove demokratske stranke, Demokratske stranke i Lige socijademokrata Vojvodine završili su deo dogovora oko funkcionisanja vojvođanske vlade po kome će, ukoliko ga prihvate stranački organi tri stranke i NDS postati deo vlasti u Pokrajini.
Tehničke grupe Nove demokratske stranke, Demokratske stranke i Lige socijademokrata Vojvodine završili su deo dogovora oko funkcionisanja vojvođanske vlade po kome će, ukoliko ga prihvate stranački organi tri stranke i NDS postati deo vlasti u Pokrajini.

Šef tehničkog dela tima NDS u tim razgovorima Miloš Gagić rekao je danas da "smo završili jedan deo oko koga smo se dogovarali" preciziravši da su u pitanju ciljevi oko kojih će se okupiti.

Gagić je naveo da su dogovoreni "i način na koji će funkcionisati (vojvođanska ) vlada i način kako će izgledati ta vlada".

"Ono što je ostalo da se dogovorimo je u suštini lakši deo i jeste ko će koje resurse preuzeti, odnosno ulogu koju će preuzeti u vladi i na kraju ćemo se pozabaviti i personalnim rešenjima", rekao je on.

Gagić je dodao i da je "u ovom periodu dok ne dođemo do toga potrebno da ovo što smo postigli potvrde rukovodstva političkih stranaka da li na nivou predsedništva ili organima koji oni smatraju da takav dogovor treba da potvrde da bi tehnički mogli dalje da razgovaramo".

Pregovore o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, koju čine DS, LSV i Savez vojvođanskih Mađara počeli su 4. jula. Vode ih tehnički timovi LSV, DS i NDS dok SVM ne učestvuje u tim razgovorima.

Vasin i Bogaroški: Sledi razgovor o tome koliko kojoj stranci pripada

Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Nova demokratska stranka (NDS) postigli su saglasnost o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade AP Vojvodine, dok bi kadrovska pitanja trebalo da budu razmotrena u finišu stranačkih pregovora, potvrdili su danas Tanjugu šefovi tehničkih timova DS i LSV Miroslav Vasin i Branislav Bogaroški.

“Postigli smo saglasnost o politici vlade i onim tačkama funkcionisanja koalicije o kojima se odlučuje konsenzusom, kao i o tome da Pokrajinska vlada ima isti broj sekretarijata kao i do sada, precizirao je Vasin, koji je predsednik Pokrajinskog odbora DS.

Dogovoreno je da zamenici pokrajinskih sekretara dobiju nešto drugačije nadležnosti, odnosno bavili bi se konkretnim, posebno značajnim pitanjima a ne samo opštim kao što su to radili do sada, rekao je Vasin.

On je istakao da bi o svemu što su tehnički timovi dogovorili, u vrlo kratkom roku trebalo da se izjasne nadležni stranački organi i ukoliko prihvate ono što je do sada usaglašeno, onda bi bilo omogućeno da se pređe na dogovaranje o nazivima i resorima, odnosno koliko kojoj stranci pripada u Pokrajinskoj vladi.

Vasin je dodao da se u tim dogovorima računa i na SVM, koja je koalicioni partner DS i LSV u aktuelnoj Pokrajinskoj vladi, a koja nije učestvovala u pregovorima stranačkih tehničkih timova o rekonstrukciji.

Bogaroški je u izjavi Tanjugu takođe potvrdio da su u razgovorima predstavnika tri stranke, prošlog petka, usaglašena pitanja politika, odnosno načina funkcionisanja buduće Pokrajinske vlade i da su ti zaključci upućeni nadležnim stranačkim organima.

On je precizirao da bi, prema postignutom sporazumu, zamenici pokrajinskih sekretara trebalo da vode određenu oblast u sekretarijatu, što znači da budu odgovorni za neki konkretan resor, poput na primer zaštite životne sredine, u okviru sekretarijata koji pokriva više oblasti.

Ukoliko Predsedništvo LSV prihvati ono što su tehnički timovi dogovorili, onda će biti uslova za dovršetak pregovora o kadrovskim rešenjima i drugim konkretnim pitanjima, rekao je Bogaroški i ocenio da je ovo do sada bio komplikovaniji deo priče o rekonstrukciji vojvođanske vlade.”

“Pokušali smo da napravimo mehanizam usaglašavanja stavova u vladajućoj koaliciji u pokrajini, da ne bude problema kao što ih je bilo do sada, istakao je Bogaroški napominjući da bi u jednom momentu i SVM trebalo da se uključi u razgovore, ako oni to žele.
  • Zavrsen Divan

    18.08.2014 19:10
    Kakav NDS, DS, D`SS`, LSV, SNS i ostala parazitska bratija.

    Resenje je: VOJVODINA REPUBLIKA!
  • b

    18.08.2014 18:07
    "Sledi razgovor o tome koliko kojoj stranci pripada"
    ovako nešto kad vidim, pritisak mi skoči! NIŠTA VAMA NE PRIPADA, LEŠINARI ODVRATNI!
  • Miroslav

    18.08.2014 16:06
    Gagiću i mi građani se ozbiljno dogovaramo da na prvim sledećim izborima glasamo da vam svima vidimo ledja!Da se dogovore ko će šta preuzeti!? Nije vam to ostalo od mama i tata u nasledje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.