Pastor i Vučić za koncentracionu vladu u Vojvodini

Predsednik SVM Ištvan Pastor i predsednik SNS Aleksandar Vučić saglasili su se oko ideje da je u Vojvodini potrebno formirati koncentracionu vladu.

Predsednik SVM Ištvan Pastor i predsednik SNS Aleksandar Vučić saglasili su se oko ideje da je u Vojvodini potrebno formirati koncentracionu vladu.

Ta vlada bi trebalo da ima oročen mandat, u nju bi ušle sve parlamentarne stranke, a Pastor je posle razgovora sa Vučićem naveo bi programska ili koncetraciona vlada trebalo da definiše zadatke koje bi morala da obavi, kao i rokove za njihovo izvršenje, posle čega bi se ušlo u fazu raspisivanja izbora.

Dodao je da su se on i Vučić uslaglasili stavove da postoji nekoliko pitanja koja su prioritetna za rešavanje, kada je funkcionisanje Vojvodine u pitanju. Precizirao je da je reč o potrebi da se reše pitanja finansiranja Vojvodine, pitanja njenih nadležnosti, kao i pitanje sprovođenja novog Statuta te pokrajine.

Pastor je najavio da sada slede razgovori sa svim akterima na političkoj sceni Vojvodine. "Nakon toga, ako se za to ukaže spremnost političkih aktera, treba da se zakažu i počeci oficijelnih razgovora. Mislim da to može da bude realno u narednih mesec dana", rekao je Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine.

Na vlasti u Vojvodini je koalicija SVM, Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, dok je SNS u opoziciji.

Vasin: SNS i Vlada Srbije ucenjuju pokrajinsku vlast

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin odbacio je danas mogućnost formiranja koncentracione vlade svih stranaka u Vojvodini.

Vasin je rekao da Srpska napredna stranka (SNS) i Vlada Srbije namerno neće da rešavaju prioritetne probleme Vojvodine, već ucenjuju pokrajinsku vlast, kako bi je po svaku cenu promenili.

Miroslav Vasin je rekao da Pastor već više puta ponavlja tu ideju, ali je dodao i da je DS isto toliko puta ponovio da ne želi da uđe u vlast sa SNS, jer se sa njom ne slaže.

  • Goksi

    18.08.2014 23:20
    Brže bre to, Pajtić nas načisto uništi!
  • mateja

    18.08.2014 19:22
    nije šija...
    "Vlada Srbije namerno neće da rešavaju prioritetne probleme Vojvodine"
    A vi kao namerno hoćete? Ma idi bestraga...
  • Crni

    18.08.2014 19:18
    Napokon
    Samo da Pajtić ode, mada ni izbori ne bi škodili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.