Zrenjanin: Obnova murala "Četir' konja debela"

Poslovno udruženje "Zrenjaniski poslovni krug" (ZREPOK) od 4. avgusta radi na obnovi poznatog zrenjaninskog murala "Četir' konja debela", koji se nalazi na fasadi zgrade u ulici dr Emila Gavrila 23.
Poslovno udruženje "Zrenjaniski poslovni krug" (ZREPOK) od 4. avgusta radi na obnovi poznatog zrenjaninskog murala "Četir' konja debela", koji se nalazi na fasadi zgrade u ulici dr Emila Gavrila 23.

Na rekontrukciji ovog murala angažovan je sam autor Milutin Mićić, a planirano je da se radovi završe do 9. septembra. "Četir' konja debela" nastala su 1992. godine, a iz tog perioda potiče još nekoliko murala istog autora: "Ljubav, kamen, cvet, ptica i vreme" (danas, nažalost, ne postoji) i "Horas non numero nisi serenas" tj. "Brojim samo sunčane sate", na fasadi zrenjaninske Ekonomske škole. Slikar Milan Grahovac istovremeno je ukrašavao fasade u Ulici Dr Emila Gavrila (na kojima je smešten mural "Samo za tvoje oči...") i na ulazu u krug Zrenjaninske industrije piva.

Godine 2004. akademski slikar Viorel Flora oslikao je mural u Gradskoj bašti, s motivom Bečkerečke tvrđave. Najnoviji primeri kreativnosti u Zrenjaninu nastali su u naselju Bagljaš, u kojem je grupa mladih uradila neverovatne portrete Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Vuka Karadžića, ali i glavnih likova iz popularne engleske serije "Mućke".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".