NDS preti napuštanjem pregovora

Nova demokratska stranka saopštila je danas da je nemoguće nastaviti pregovore sa DS o rekostrukciji vojvođanske vlade, dok se, kako navode, demokrate ne konsoliduje "unutar sebe i sa njihovim koalicionim partnerima".
Nova demokratska stranka saopštila je danas da je nemoguće nastaviti pregovore sa DS o rekostrukciji vojvođanske vlade, dok se, kako navode, demokrate ne konsoliduje "unutar sebe i sa njihovim koalicionim partnerima".

"Osim, već davno hronične pojave, da se unutar DS čuju različiti, a vrlo jasni i glasni stavovi o NDS i saradnji sa našom strankom, različiti su i stavovi DS i njenih koalicionih partnera povodom saradnje sa SNS", saopštila je NDS.

"Dok predsednik DS pokreće pregovore sa NDS, funkcioneri ove stranke, kao na primer potpredsednik DS Borislav Stefanović, isključuju svaku mogućnost saradnje sa NDS. S druge strane, dok rukovodstvo DS iznosi kategoričan stav o tome da nije moguća nikakva saradnja sa SNS, njihovi koalicioni partneri SVM ne da ne isključuju takvu saradnju, nego pozivaju SNS u vojvođansku vladu sa idejom formiranja vlade nacionalnog jedinstva. Istovremeno, jedni u DS tvrde da je Aleksandar Vučić diktator, a sdruge strane ga Branislav Lečić naziva adaptilnim i inteligentnim političarom", navode u stranci Borisa Tadića.

Dodaju da "politika naglih zaokreta u DS dovodi do toga da nije moguće utvrditi koji su zvanični stavovi ove stranke niti ko ih zastupa". "Dok god ne budu jasni i jedinstveni stavovi DS o ovako važnim pitanjima, nemoguće je nastaviti razgovore o učestvovanju u vladi sa njima. Rekonstrukcija vojvođanske vlade trebalo bi da ima za cilj razrešenje političke krize, kako bi se što pre počelo sa rešavanjem problema Vojvodine i njenih građana, a ne njeno produbljivanje. Ukoliko se DS ne konsoliduje, NDS će napustiti pregovore i neće učestvovati u pokrajinskoj vladi u kojoj bi bila i nekonsolidovana DS", zaključuju novodemokrate.

Podsetimo, juče je saopšteno da su DS, LSV i NDS postigli saglasnost o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade, dok bi kadrovska pitanja trebalo da budu razmotrena u finišu stranačkih pregovora. Šef tehničkog dela tima NDS Miloš Gagić rekao je da su završili jedan deo oko kojeg su se dogovarali, preciziravši da su u pitanju ciljevi oko kojih će se okupiti. Gagić je još juče naveo da su dogovoreni "i način na koji će funkcionisati vojvođanska )vlada i način kako će izgledati ta vlada".

Pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade počeli su 4. jula,a u njima ne učestvuje SVM.

  • v

    19.08.2014 20:28
    pa sad i dalje vojvođani moji glasajte za srbijanske partije i njihove kvislinge!samo vojvođanska partija jer bolje za sada nemamo!
  • makijaveli

    19.08.2014 15:35
    urusavanje
    Nastavlja se urusavanje jos ovo malo sto je preostalo od APV. Sa jedne strane je g.Pastor, koji je ocigledno odlucio da se dobro `uda`, a sa druge strane imamo NDS i g.Tadica, koji je naj odgovorniji za ovo stanje u Vojvodini. Nemojmo zaboraviti da je upravo on, na celu tadasnjeg DS-a, podrzao Kostunicin Ustav,koji osim sto je bio antievropski i antigradjanski, bio je izrazito uperen protiv autonomije Vojvodine.I sada oni iz NDS-a imaju `viziju` za Vojvodinu. Ma nemojte kasti....
  • Toma

    19.08.2014 15:25
    sve je jasno
    stavovi koje iznosi predsednik stranke su stavovi stranke. U DS nikada nije bilo zabranjeno imati različito mišljenje, a SVM nije član DSa i ne vidim zašto mora po svemu deliti mišljenje DSa.
    Šta kaže borko, ili neko drugi, nije od značaja dok god postoji predsednik stranke koji to tako zastupa.

    Ali ekipa iz NDS je navikla da ima Šefa, i kako on kaže tako svi kažu, drugačija mišljenja ne postoje. Znam još jednu stranku u kojoj je tako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".