Pančevo: Remont rafinerije od 1. septembra

Naftna industrija Srbije najavila je danas da će jednomesečni planski remont svih procesnih postrojenja u Rafineriji u Pančevu početi 1. septembra.
Naftna industrija Srbije najavila je danas da će jednomesečni planski remont svih procesnih postrojenja u Rafineriji u Pančevu početi 1. septembra.

Cilj remonta je, ističe NIS, obezbeđivanje pouzdanog rada proizvodnih postrojenja i povećanje obima proizvodnje naftnih derivata vrhunskog kvaliteta, a ukupna vrednost remontnih radova je 490 miliona dinara. NIS će tokom remonta izvršavati sve planirane obaveze prema klijentima, te će tržište bilo uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata. Zato su formirane zalihe za jednomesečni period.

NIS ističe da će svi radovi tokom remonta u Rafineriji nafte "Pančevo" u potpunosti biti u skladu sa propisima o zaštiti okoline. Biće angažovano 2.000 radnika za remont koji će trajati do 30. septembra. Uz kontrolu, zamenu i inspekciju rafinerijske opreme, biće izvedena i dodatna modernizacija postrojenja. Ta ulaganja će obezbediti povećanje proizvodnje benzina, dizela i mlaznog goriva kvaliteta standarda evro 5, što će omogućiti veći izvoz u zemlje regiona, najavljuje NIS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina