Zrenjanin: Direktor Doma učenika spiskao 900.000 na alkohol

Direktor Doma učenika srednjih škola "Angelina Kojić Gina" iz Zrenjanina Goran Petković prošle godine na reprezentaciju je potrošio čak 899.125 dinara, a između ostalog kupio je 120 litara žestokog alkoholnog pića.
Direktor Doma učenika srednjih škola "Angelina Kojić Gina" iz Zrenjanina Goran Petković prošle godine na reprezentaciju je potrošio čak 899.125 dinara, a između ostalog kupio je 120 litara žestokog alkoholnog pića.

Na fiskalnim računima vidi se da je Petkoviću omiljena rakija od dunje, jer je prošle godine kupio 88 litara baš tog pića. Pored toga, rukovodilac ustanove, u kojoj borave većinom maloletni učenici, pazario je 28 litara "pelinkovca", kao i četiri flaše viskija. Osim toga, novcem iz budžeta kupljeno je i više od 300 flaša vina i 960 limenki piva.

- Ove ogromne količine alkohola popijene su u mini-restoranu u okviru Doma učenika, u kome je Petković gostio lokalne funkcionere – tvrdi Stevan Bakalov, bivši član Upravnog odbora Doma učenika. - Dok sam bio član UO, video sam da je u završnom računu za 2013. godinu pisalo da je Petković na reprezentaciju potrošio oko 900.000 dinara. Tražio sam i, po zakonu o dostupnosti informacija, dobio račune na kojima se vidi da je ovaj dom u proseku trošio po četiri litre alkoholnog pića dnevno. Tolike količine alkohola su popijene na gozbama, kada Petković prima lokalne političare i druge goste. Skupljaju se raznim povodima – kaže Bakalov, koji je dobio otkaz u Domu učenika, jer je o rasipništvu direktora Gorana Petkovića obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije.

Na jednoj fakturi vidi se da je jednom prilikom Dom učenika srednjih škola iz Zrenjanina potrošio 342.000 dinara za reprezentaciju. - Pa za svadbu bi manje potrošio. To je nenormalno jer to sve plaćaju građani Srbije i roditelji dece Doma učenika – ističe Bakalov.

Iz Ministarstva finansija ističu da nije vršena kontrola poslovanja Doma učenika. Direktor Doma učenika Goran Petković ne vidi ništa sporno u tome što je kupio toliko alkohola i što je na reprezentaciju potrošio 900.000 dinara.

- Svake godine za vreme uskršnjeg raspusta organizujemo likovnu koloniju. Osim toga, za godinu dana kroz Dom učenika prođe mnogo gostiju, a piće se koristi za njih. Kupujemo ga za pare koje zaradimo smeštajem i ishranom trećih lica. Moj je posao da obezbedim da sve funkcioniše i nemojte me vi učiti da li da nabavim 30 ili 130 litara alkohola. Ako sam nešto pogrešio, odgovaraću – kaže Petković.

  • -

    25.08.2014 07:09
    -
    za likovnu koloniju?
    e onda jeste toliko popijeno.

    ko ih ne zna
  • 25.08.2014 06:50
    ?
    I sta sad? Hoce li biti smenjen? Kaznjen na neki stroziji nacin?
    E pa nece, dame i gospodo. Takva nam je cela drzava, sastavljena od bahatih lopova. Ovaj je jos samo blazi slucaj. Niko ne spominje milijarde Evra koje su iznete iz Srbije, unistena privreda, penzioni, zdravstveni a ocito i pravni sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".