Pančevo: Domovi kulture u očajnom stanju

Krovovi, ili bolje rečeno stanje objekata po seoskim domovima kulture, veliki su problem.
Krovovi, ili bolje rečeno stanje objekata po seoskim domovima kulture, veliki su problem.

To je konstatovala i gradska većnica zadužena za kulturu Jasmina Večanski, koja je obišla ove domove kulture, najavljujući da će to biti jedan od prioriteta za sledeći gradski budžet. Što se razmene programa, odnosno umrežavanja tiče, ona je ocenila da su najveći pomaci napravljeni u Kačarevu i Banatskom Novom Selu.

Prošle nedelje, članica Gradskog veća zadužena za kulturu Jasmina Večanski obišla je sve domove kulture po naseljenim mestima. Tema razgovora je bila pre svega funkcionisanje u 2014. godini, programsko i finansijsko, kao i analiza dosadašnjeg rada, kaže Jasmina Večanski.

- Razgovarali smo o pripremi za budžet za 2015. godinu kada je reč i o programskom finansiranju i o investicijama. Dogovorili smo se oko svega za šta mislimo da je urgentno i da treba da se sredi. Najveći problem svih institucija kulture u 2013. godini su krovovi, koji prokišnjavaju. To je tzv. tekuće održavanje. Budžet za 2015. biće određen baš za saniranje krovova, odnosno saniranje prostora koji su zbog poplava oštećeni - rekla je Jasmina Večanski.

Umrežavanje institucija kulture, pa i seoskih sa gradskim, pre svega u razmeni programa, već postoji, pa je takav nalog, i sugestija, već stizao na adrese seoskih domova kulture. - Najveći je pomak u radu institucija u Kačarevu i Banatskom Novom Selu. To bih mogla da izdvojim po kvalitetu rada - kazala je Jasmina Večanski.

Razmena programa očigledno je jedan od načina da se prevaziđe besparica, koja uvek najviše pogađa kulturu. A i nova pravila u pravljenju budžeta lokalnih samouprava nalažu potrošnju para baš po programima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina