Subotica: Do kraja oktobra video-nadzor

Do kraja oktobra Subotica će konačno da dobije video-nadzor.
Do kraja oktobra Subotica će konačno da dobije video-nadzor.

Lokalna samouprava je potpisala ugovor sa subotičkim preduzećem "Selma", koje je dalo najbolju ponudu na tenderu. Reč je o pilot-projektu koji se odnosi na video analitiku saobraćaja i određenih delova grada za sprečavanje kriminala. Vrednost projekta 6,2 miliona dinara, plus PDV.

Stručnjaci iz preduzeća Selma zajedno sa nadzornim organom sutra će da obiđu svih devet lokacija gde bi trebalo da budu postavljene kamere. Reč je o raskrsnicama Frana Supila i Somborskog puta, Beogradski put i Aksentija Marodića, Horgorški put i Kanjiški put, Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, odnosno kod hotela "Patria" i tamo će biti postavljena i kamera za snimanje saobraćajnih prekršaja, Karađorđev put kod Džamije, Senćanski put i Bajnatska ulica, Trg Sinagoge, Vase Stajića kod Hotela “Galerija” i Korzo.

Cilj ove akcije je da se smanji broj saobraćajnih prekršaja, kao i oštećenje javne imovine. Ukoliko ovaj pilot-projekat da dobre rezultate, sledeće godine će se postaviti kamere i na drugim mestima koja su kritična, a odrediće ih policija. Sve šta kamere zabeleže, direktno se šalje u MUP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina