Pančevo: Semafori ne rade sinhronizovano

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine kritikovao je rad JP "Direkcija za izgradnju i uređenje Grada" zbog nesinhronizovanog rada semafora u gradu.
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine kritikovao je rad JP "Direkcija za izgradnju i uređenje Grada" zbog nesinhronizovanog rada semafora u gradu.

Potpredsednik gradskog odbora LSV-a u Pančevu Jovica Petrovački naveo je primer Ulice Svetog Save, gde, prema njegovim rečima, na 400 metara tri semafora rade neusklađeno i tako stvaraju nepotrebnu gužvu.

U Pančevu ima sve više semafora, ali se Direkcija za izgradnju i uređenje Grada ne bavi sinhronizacijom njihovog rada, što bi trebalo da čini, tako da je "zeleni talas" u Pančevu, kako kaže potpredsednik GO LSV Jovica Petrovački, "misaona imenica". On je dodao da je neusklađen rad semafora u gradu stvara nepotrebne gužve, naročito u frekventnim ulicama kao što su Prvomajska, Stevana Šupljikca, Moše Pijade, Vojvode Radomira Putnika ili Svetog Save.

- U Svetog Save na 400 metara imamo tri semafora i nijedan nije sinhronizovan sa drugim, što izaziva nepotrebno stvaranje gužvi, motori automobila trpe opterećenje u situaciji kreni-stani i troši se više goriva. Ljudi u Direkciji, koji su plaćeni da se bave ovom tematikom, ili nemaju položen vozački ispit ili su sa diplomama saobraćajnih fakulteta, a ja se pitam ko im je dao diplome ako ne mogu dva semafora da usklade - rekao je Petrovački.

On je naglasio da je Gradski odbor LSV-a Direkciji uputio dopis o ovom problemu još pre mesec dana, ali je do sada izostao bilo kakav odgovor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.