Subotica: Otkaz zbog malverzacija u JKP "Stadion"?

U toku je revizija poslovanja u JKP "Stadion" u Subotici zbog sumnje da je blagajnica oštetila ovo preduzeće.
U toku je revizija poslovanja u JKP "Stadion" u Subotici zbog sumnje da je blagajnica oštetila ovo preduzeće.

V.d. direktora "Stadiona" Robert Tot kaže da je otkaz posledica brojnih nepravilnosti u radu, dok je Eva Gandiš, blagajnica, podnela tužbu, uz tvrdnju da je nezakonito otpuštena za vreme suspenzije i bolovanja.

- Na račun firme gorivo je u kante sipao kolega njenog zeta. Nezakonito i bez odluke direktora je prebacivala sredstva s jednog računa na drugi i isplaćivala gotovinu. Angažovao sam privatnog knjigovođu da bismo to razrešili. Napravili smo pretres njenog stola, sedam dana smo razvrstavali dokumentaciju. U izveštaju budžetskog inspektora je sve razjašnjeno i u toku je revizija. Podnećemo krivičnu prijavu protiv nje, a bila je prvo suspendovana da ne bi nestajala dokumentacija - kaže Tot.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai potvrdio je da je otkaz usledio zbog sumnji za zloupotrebu novca. Gandiš će tražiti poligrafsko ispitavanje i ubeđena je da će dokazati da je otpuštena bez razloga.

- S direktorom sam imala dobru saradnju dok nismo dobili novu koleginicu. Provocirala nas je, a kada sam to rekla direktoru, vikao je i rekao da moramo da je prihvatimo jer će ona biti zamenik direktora i naša pretpostavljena. Govorio je da smo matori, spori, da smo lopovi. O svemu sam obavestila gradonačelnika i već sutradan su mi ispreturali sto i suspendovali me na tri meseca. Za razlog je, između ostalog, navedeno da je u mojoj fioci nađen novac od manjih pazara od kojih se kupovao doručak, što je dugogodišnja praksa jer su svi direktori, pa i sam Tot, pristali da taj novac ne ide na reprezentaciju rukovodioca, već za sve nas – kaže Gandiš.

Ona dodaje da je suspendovana jer nije uradila obračun blagajni, iako je direktor znao da joj je program za taj posao naknadno instaliran i da je obuka trajala dve nedelje. - Pozvao je kolege i rekao im da moraju svedočiti na sudu da novac nije bio za doručak. Ponovo sam bila kod gradonačelnika koji mi je obećao da ću biti vraćena na posao ako se dokaže da sam u pravu - kaže Gandiš.

Na bolovanju sam zbog operacije slepog creva i pijem antidepresive zbog situacije u JKP. Od kada je došla nova koleginica, osećam se poniženo. Atmosfera je nemoguća i do mene su stigle informacije da govore da sam stara, spora i da ne radim dovoljno za platu, kaže knjigovođa kontista u "Stadionu" Ilona Bali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".