DS pozdravlja stav LSV o pokrajinskoj vladi

DS pozdravlja odluku predsedništva LSV o prihvatanju usaglašenih stavova o zajedničkoj politici i načinu funkcionisanja buduće Pokrajinske vlade.

Demokratska stranka (DS) pozdravila je odluku predsedništva LSV o prihvatanju usaglašenih stavova tehničkih grupa DS, LSV i NDS o zajedničkoj politici, načinu funkcionisanja koalicije i načinu funkcionisanja buduće Pokrajinske vlade.

U saopštenju Pokrajinskog odbora DS se navodi da ta stranka takođe prihvata predloženu dinamiku nastavka pregovora i njihovog okončanja, kao i da će zajedno sa LSV i NDS krenuti odmah u realizaciju dogovorene politike, paralelno sa nastavkom pregovora. Kako u DS kažu, ovakvom odlukom LSV stvoreni su uslovi zajedničkog delovanja onih političkih snaga koje se zalažu za definisanje ustavnog položaja Vojvodine i njene autonomije i za afirmaciju multietičnosti kao najdragocenije vojvođanske vrednosti.

Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine usvojilo je na sednici u četvrtak izveštaj o tehničkim pregovorima koji je ta stranka vodila sa DS i NDS o rekonstukciji vojvođanske vlade. Kako je izjavio zamenik predsednika Bojan Kostreš, za LSV je najvažnije da ceo posao oko rekonstrukcije pokrajinske vlade bude završen za 30 dana.

Prema njegovim rečima, LSV će, takođe, insistirati da se u roku od 30 dana pokrene inicijativa da se u Skupštini Vojvodine donese odluka kojom će se tražiti promena ustavno-pravnog položaja Vojvodine. Pored toga, naveo je on, LSV će tražiti i donošenje deklaracije o obeštećenju građana Vojvodine za prodaju NIS-a od svih koji LSV žele za koalicionog partnera. Po njemu, ta stranka neće sarađivati sa onima koji ne podrže te dve odluke.

Politički organi Nove demokratske stranke će veoma brzo zauzeti stav u vezi sa nastavkom razgovora o rekonstrukciji vojvođanske vlade sa LSV i DS, izjavio je predsednik poslaničkog kluba NDS u vojvođanskoj skupštini Miloš Gagić.

  • 05.09.2014 23:02
    SNS - polako - i sigurno - istorija
    SNS je u svje redove primala koga je stigla. Zapostavila prave i iskrene clanove.One koji su je stvarali. Kraj se nazire posle ovako glupe i pogubne politike sultana.
  • @srđan v

    05.09.2014 20:52
    Slažem se ali
    da bi bilo posla za ans i decu, i UStav treba biti drugači..pročitaj ovaj ustav pa će ti biti jasno.
  • 05.09.2014 19:14
    Doći će ovi što sa rusima ruše veliku pečurku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.