Sombor: "Ferero" bi gajio lešnike

Predstavnici poznate italijanske kompanije "Ferero" (Ferrero) posetili su Sombor i razgovarali sa gradskim čelnicima o mogućnostima investiranja i pokretanja proizvodnje lešnika u ovom gradu.
Predstavnici poznate italijanske kompanije "Ferero" (Ferrero) posetili su Sombor i razgovarali sa gradskim čelnicima o mogućnostima investiranja i pokretanja proizvodnje lešnika u ovom gradu.

Predstavnici poznate italijanske kompanije "Ferero" razgovarali su sa Sašom Todorovićem, gradonačelnikom Sombora i Zoranom Milerom, članom Gradskog veća za oblast poljoprivrede, razvoj sela i zaštitu životne sredine. Predstavnici "Ferera" govorili su o direktnim investicijama i saradnji sa individualnim proizvođačima koji su zainteresovani za uzgajanje lešnika. Predstavnici italijanske kompanije su naveli da očekuju razumevanje lokalne sredine i saradnika u pogledu specifičnosti proizvodnje lešnika, sorte kojoj je potrebno nekoliko godina da donese plod i da kao takva ima dug investicioni ciklus.

Kompanija ima dugoročne planove i, pre svega, zahteva visok kvalitet proizvoda pa je spremna da uloži značajne napore u edukaciju proizvođača i neophodnu opremu. Kao primer dobre prakse, koju žele ostvariti i na teritoriji grada Sombora, predstavnici italijanske kompanije su naveli Čile, gde su na sličan način započeli proizvodnju i na tamošnjem tržištu se pozicionirali kao profitabilna kompanija. Zemljište na teritoriji grada Sombora je odabrano zbog odgovarajućih klimatskih uslova, adekvatnog zemljišta, dobre lokacije i blizine međunarodnog auto-puta. Gradonačelnik Saša Todorović i član Gradskog veća Miler su kazali da je gradska administracija otvorena za saradnju, te da će grad učiniti sve kako bi se ova investicija ubrzala i oživela proizvodnja u ovom regionu.

Kompanija "Ferero" je u svetu poznata po brojnim proizvodima od kojih se posebno izdvajaju Nutela, Kinder čokolada, Ferero Roše poslastice i drugi proizvodi. "Ferero" je jedan od najvećih svetskih korisnika lešnika. Najveće plantaže poseduju u Turskoj, Čileu, Italiji.

  • Shin Sekai

    06.09.2014 17:54
    Ovo donosi jako malo posla. Da odmah objasnim svima kako ovo ide.

    Stranci ne mogu da kupuju zemlju u Srbiji.

    S' toga kada kupuju zemlju, uzimaju je zajedno sa fiktivnom kompanijom u kojoj niko ne radi i komanduju iz maticne zemlje preko posrednika.

    Jedini koji ovako dobijaju posao su ljudi koji beru lesku, a oni rade za 800 dinara na sat. Sav proizvod se salje u maticu i tamo se obradjuje.

    Toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina