Vezao se lancem za vrata suda

Nezadovoljan sudskom presudom, Živica Jankov iz Elemira vezao se jutros lancima za ulazna vrata zrenjaninskog suda, a nakon razgovora s predsednicom suda najavio da će to isto činiti i narednih dana.

Nezadovoljan sudskom presudom, Živica Jankov iz Elemira vezao se jutros lancima za ulazna vrata zrenjaninskog suda, a nakon razgovora s predsednicom suda najavio da će to isto činiti i narednih dana.

Jankov je novinarima rekao da je zbog krivičnog dela lake telesne povrede "nepravedno" osuđen na dva meseca zatvora, uslovno, kao i da je pored svih dokaza i dokumenata "od strane jednog sudije izbačen iz suda, brutalno".

"Mnogo je njihovih grešaka: zamislite lekarski izveštaj koji dolazi posle dve i po godine, drugi lažni lekarski izveštaj, lažne fotografije i pored svega toga imam utisak da niko ne čita izveštaje sa glavnih pretresa", rekao je Jankov. On je naveo da je jutros razgovarao i sa predsednicom Osnovnog suda u Zrenjaninu Jasminom Stankov Babić i da mu je rečeno da je sve rađeno po zakonu i da se čeka pravosnažnost odluke i pravo žalbe.

"Ja se pitam samo koliko će to da traje, još godinu, dve. Šta njih briga za moj život. Nezadovoljan sam i najverovatnije ću se vezati sutra opet, tu za stub ili gde bude prilike, pa valjda će to neko videti i valjda će to da ih požuri. Jer, dve godine života mi je prošlo, a sad treba još dve", rekao je Jankov.

Iz Osnovnog suda u Zrenjaninu je saopšteno da je pred tim sudom u toku postupak protiv Živice Jankova zbog krivičnog dela lake telesne povrede. Sudija je 3. septembra doneo presudu i izrekao uslovnu osudu i utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dva meseca uslovno: kazna se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od godinu dana ne učini novo krivično delo. Okrivljeni se na tu presudu može žaliti, ukazuje se u saopštenju suda.

  • xy

    08.09.2014 11:06
    Pa, nek' ubije nekoga, odmah će mu biti fer suđeno. Pardon, odmah će ga pustiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".