Vršac: Reprezentativac Srbije prvak u paraglajdingu

Reprezentativac Srbije Dejan Valek pobednik je četvrtog Evropskog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje se protekle sedmice održalo u Vršcu.
Reprezentativac Srbije Dejan Valek pobednik je četvrtog Evropskog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje se protekle sedmice održalo u Vršcu.

Valek je, kao debitant u srpskom nacionalnom timu, uspeo da osvoji prvo mesto na evropskom kontinentu i iza sebe ostavi više od 70 takmičara. Posle pet takmičarskih serija, Valek je imao samo tri negativna poena što je ujedno i rekord Republike Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje. On je odličnim rezultatom iza sebe ostavio Matjaža Slugu i Antona Svoljšaka iz Slovenije, koji su osvojili drugo i treće mesto.

Vrščanka Tamara Kostić Evropsko prvenstvo je završila sa bronzanom medaljom, a iza sebe je ostavila više od 15 daleko iskusnijih takmičarki. Od Tamare, bile su bolje samo Aleksandra Grilmajer iz Mađarske koja je osvojila prvo, i Rimanta Verbilajt iz Litvanije, koja je osvojila drugo mesto.

- Presrećna sam zbog svog uspeha, ali i zbog svojih kolega iz reprezentacije. Zaista smo svi dali svoj maksimum i ove medalje nisu slučajno kod nas - Izjavila je Tamara Kostić. Da to ne bude kraj srpskim medaljama, potrudio se i ceo tim reprezentacije Srbije, koji je u ekipnom plasmanu osvojio srebrnu medalju. U veoma napetoj i neizvesnoj borbi reprezentacija Slovenije prestigla je srpski nacionalni tim u poslednjoj takmičarskoj seriji. Treće mesto u ekipnom plasmanu osvojila je reprezentacija Bugarske.

Organizatori ovog prestižnog vazduhoplovnog takmičenja bili su Vazduhoplovni savez Srbije i Sportski paragladjing klub Berkut iz Vršca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Ovo je drugo Evropsko prvenstvo u paraglajdingu koje se ove godine održalo u Srbiji, za koje je rukovodstvo Vazduhoplovnog saveza Srbije, dobilo najviše ocene u organizaciji od strane najviših zvaničnika Međunarodne vazduhoplovne organizacije (FAI).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".