Subotica: Novi direktori za 14 javnih preduzeća

Subotička lokalna samouprava objavila je danas konkurse za izbor direktora 14 javnih i komunalnih preduzeća.
Subotička lokalna samouprava objavila je danas konkurse za izbor direktora 14 javnih i komunalnih preduzeća.

Na zvaničnoj gradskoj internet prezentaciji objavljeni su oglasi za izbor direktora Čistoće i zelenila, Dimničara, Direkcija ze izgradnju grada, Palić-Ludaša, Parkinga, Subotičkih pijaca, Pogrebnog, Privredno tehnoloških parkova, Stadiona, Suboticagasa, Subotica-transa, Subotičke toplane, Vodovoda i kanalizacije i Radio Subotice. Pravo na podnošenje prijave na javni konkurs imaju kandidati koji, pored opštih uslova propisanih odredbama Zakona o radu, ispunjavaju i niz drugih uslova, među kojima su visoko obrazovanje, da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke.

Kandidati, osim navedenog, moraju da podnesu predlog programa rada i razvoja konkretnog javnog preduzeća za mandatni period od četiri godine. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u Službenom glasniku Republike Srbije.

Prema ranijim najavama, nakon prikupljanja ponuda Komisija za izbor direktora će preuzeti sve ponude, razmotriti ih i predložiti Skupštini grada najmanje dva predloga za izbor direktora, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove. O tim pojedinačnim predlozima će se izjasniti Skupština, najverovatnije u oktobru, a onaj ko bude dobio većinu glasova biće izabran za novog direktora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina