Kikinda: Odobren novac za popravku CT aparata

Opštoj bolnici u Kikindi odobrena su sredstva za popravku CT i rendgen  aparata, putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.
Opštoj bolnici u Kikindi odobrena su sredstva za popravku CT i rendgen  aparata, putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Direktor kikindske bolnice Milan Mitrić istakao je da ih je ova vest obradovala.

- Radi se o problemu koji nismo uspeli sami da rešimo jer je neophodna velika suma novca za ponovno funkcionisanje CT aparata. Neophodna je zamena cevi na aparatu koja će omogućiti da naredne tri godine naš aparat bude u funkciji. CT dijagnostika postala je neophodna, bazična dijagnostika i bez nje funkcionisanje bilo koje bolnice nije moguće. Preliminarna procena je da će za popravku biti neophodno oko pet miliona dinara. I ranijih godina CT aparat se kvario, ali su popravke iznosile 700 do 800 hiljada dinara na godišnjem nivou što je plaćala lokalna samouprava. Popravka će, po mojoj proceni sigurno biti završena do kraja godine – rekao je Mitrić.

Sledi postupak javne nabavke, a očekuje se da će firma koja bude odabrana za izvođača radova u roku, a i u interesu pacijenata završiti neophodan posao. - Dobra saradnja kikindske Bolnice sa Službom za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine i Opštom bolnicom iz Zrenjanina dovela je do toga da hospitalizovani pacijenti nisu osetili da CT aparat ne radi. Tokom protekle dve godine umnogome su rešeni i ublaženi problemi sa nedostatkom opreme u Bolnici. Poslednji je stigao ultrazvučni aparat koji se nalazi u Službi za radiologiju, a dobili smo i sanitetsko vozilo, opremljena je jedinica intezivnog lečenja. Do kraja godine očekujemo još dodatne opreme - rekao je Mitrić.

U Bolnici su u toku građevinski radovi, koju su, prema njegovim rečima, po obimu i značaju najveći od izgradnje nove zgrade Bolnice. Radove finansira lokalna samouprava preko Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju grada", a menja se kompletna vodovodna i kanalizaciona instalacija, rekonstruišu se toaleti na lameli A koja obuhvata kardiologiju, ginekologiju i ORL odeljenje.

- Na čekanju je i projekat sa kojim smo konkurisali kod Ministartstva privrede i očekujemo da će i on biti realizovan u narednih mesec dana. Reč je o postavljanju solarnih kolektora na parkingu Opšte bolnice. Urađeni su i trotoari ispred Bolnice, a počinje i rekonstrukcija podova na odeljenjima fizijatrije i transfuzije, a planirano je da sopstvenim sredstvima ova odeljenja budu i okrečena - objasnio je Mitrić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".