Odžaci: SNS uzvraća na optužbe DS

Članovi Srpske napredne stranke u Odžacima odgovorili su na nedavne optužbe OO Demokratske stranke iznete na rad Mesnih zajednica u Ratkovu, Deronjama i Srpskom Miletiću, kao i na račun same stranke, i tom prilikom istakli da se za poslednjih šest meseci u ove tri Mesne zajednice uradilo više nego za prethodne četiri godine, kada su demokrate bile na vlasti u ovoj opštini.
Članovi Srpske napredne stranke u Odžacima odgovorili su na nedavne optužbe OO Demokratske stranke iznete na rad Mesnih zajednica u Ratkovu, Deronjama i Srpskom Miletiću, kao i na račun same stranke, i tom prilikom istakli da se za poslednjih šest meseci u ove tri Mesne zajednice uradilo više nego za prethodne četiri godine, kada su demokrate bile na vlasti u ovoj opštini.

Vlasko Grujičić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini opštine Odžaci rekao je da je obaveza Srpske napredne stranke, kao odgovorne vlasti u opštini Odžaci, da argumentima i činjenicama odgovori na optužbe opozicije koja ima legitimno pravo da je kritikuje, a kada je reč o trošenju sredstava, on je napomenuo da je dosadašnji učinak aktuelnog rukovodstva u navedenim mesnim zajednicama vidljiv i merljiv i da će građani znati to da prepoznaju. Grujičić je rekao da je Odlukom o uvođenju mesnog samodoprinosa u Ratkovu za period od 1. marta 2010. do 28. februara 2015. godine, prethodni Savet planirao završetak kanalizacije, izgradnje tortoara i putne mreže, udruživanje sredstava za gasifikaciju naselja, uređenje smetlišta, održavanje eko-česme, vodovoda, puteva, grobalja, trotoara, kapele, šinternice, sportskih terena, doma kulture, dotaciju društvenim i sportskim organizacijama i finansiranje organa i stručne službe MZ, međutim da je od svega navedenog jedino urađen košarkaški teren, dok su sredstva mesnog samodoprinosa najviše korišćena za plate zaposlenih i stalne troškove.

- Za četiri godine ukupno je od mesnog samodoprinosa prihodovano 17,517 miliona dinara, od čega je za plate i za stalne troškove odvojeno 12,215 miliona dinara, što praktično znači da je samo oko 5,5 miliona izdvojeno za uređenje infrastrukture u Ratkovu. O načinu trošenja sredstava najbolje govori činjenica kako je rađen park iza Doma zdravlja, koji je koštao 1.250.000 dinara, što prema proceni ne može da košta više od 300-400 hiljada dinara – naglasio je šef odborničke grupe SNS u Skupštini opštine.

Marko Drobac, predsednik Veća MZ Ratkovo osvrnuo se na optužbu predsednika MO DS Ratkovo da je Veće Mesne zajednice bez saglasnosti građana promenilo Statut Mesne zajednice. - Odluka o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Odžaci koja je objavljena u Službenom listu opštine Odžaci predviđa posebnu proceduru za promenu Statuta. S obzirom na to da je ova Odluka akt jače pravne snage, nije ni postojala potreba za sazivanje Zbora građana – objasnio je Drobac.

Da su sadašnji čelni ljudi u MZ Deronje uradili više za šest meseci nego prethodna garnitura za četiri godine, konstatovao je Igor Praća, poverenik MO SNS u tom mestu. On je napomenuo da, iako selo funkcioniše bez mesnog samodoprinosa, poslednjih meseci je urađen parking ispred Doma zdravlja koji je od izuzetnog značaja, kao i prilaz atarskim putevima čija ukupna vrednost radova iznosi 190.000 dinara. - Angažovanjem nas u lokalnoj samoupavi obezbedili smo 300.000 dinara svim udruženjima građana u Deronjama i podjednako im raspodelili na osnovu konkursa, zatim 200.000 dinara za igradnju sanitarnog čvora u pravoslavnoj crkvi i 73.000 dinara vatrogascima koji nisu mogli da izađu na intervenciju – rekao je Praća i istakao da problem stočnog groblja i problem vode u Deronjama nije nov i da se trude da u skorije vreme za to pronađu najbolje rešenje.

Miletićani su dobili dečije igralište, postavljen je video nadzor i javna rasveta, uređene prostorije Mesne zajednice, napravljene klupe i korpe za smeće, okrečene prostorije Aktiva žena i putem donatora obezbeđene igračke za decu, rekao je Dragan Momčilović, sekretar ove Mesne zajednice i, kako kaže, osporio tvrdnje demokrata iznete pre nekoliko dana u medijima.

  • ns

    14.09.2014 08:37
    politicari
    Ne verujem ni jednom politicaru.
    Ali čudna mi je logika prioriteta. Imaju "problem vode" a urade park, košarkaški teren, wc u crkvi, podele pare raznim udruženjima (zdravo me zanima kojima i koliko) i daju 73.000 din. vatrogascima -valjda da ovi promene sijalice jer je to mizerija od para za sve drugo. I naravno prosečno 3.000.000 din. godišnje za svoje plate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".