Crvenka: "Nekako osposobljena" sportska hala

Posle dva meseca, ponovo je otvorena Sportska hala "Slobodan Čile Mišković" u Crvenki, u kojoj je inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu zabranila rad zbog neodgovarajućih uslova za takmičenja i treninge, rekreaciju i nastavu fizičkog vaspitanja.
Posle dva meseca, ponovo je otvorena Sportska hala "Slobodan Čile Mišković" u Crvenki, u kojoj je inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu zabranila rad zbog neodgovarajućih uslova za takmičenja i treninge, rekreaciju i nastavu fizičkog vaspitanja.

Hala je otključana kako bi Rukomentni klub "Crvenka" mogao da održi tradicionalni Memorijalni turnir "Slobodan Čule Mišković" i počne jesenji deo prvenstva u Super B ligi. Međutim, nedostaci na koje je ukazala inspekcija nisu otklonjeni, nego samo pokriveni, pa pokrajinska sekretarka Marinika Tepić ističe da ostaje obaveza lokalne samouprave da se hala u Crvenki rekonstruiše.

- Inspekcija je tokom redovnog nadzora rada sportskih klubova u Crvenki krajem prošle godine obaveštena o neadekvatnim uslovima u sportskoj hali, zbog čega je naloženo da se u roku od šest meseci ovaj objekat dovede u red. Bilo je neophodno da se fiksiraju golovi, urede svlačionice i popravi podloga. Prva dva zahteva su ispunjena, s tim da jedna od pet svlačionica još nije u funkciji, ali oštećenja na podlozi nisu otklonjena. Zato je, sedam meseci posle opomene, hala zatvorena, a ponovo je odobreno njeno korišćenje jer je podloga nekako osposobljena za sportske aktivnosti - objašnjava Marinika Tepić.

Sanacija rupa na podlozi u sportskoj hali sprovedena je tako što su one prekrivene folijom. To, prema rečima Marinike Tepić, ne može da bude trajno rešenje. - Folija služi samo kao upozorenje sportistima, rekreativcima i učenicima da se klone rupa, kako bi izbegli uganuća i ostale fizičke povrede. Reč je o neravninama koje mogu da budu fatalne po sportiste i ostale korisnike hale - napominje ona.

Rukometaš i direktor SC "Crvenka" Vladan Račić ističe da je sanacija podloge u sportskoj hali skupa investicija, koju lokalna samouprava u Kuli ne može sama da obezbedi, pa će biti zatražena pomoć od pokrajine i republike. Referent za sport i omladinu u Mesnoj zajednici Crvenka Petar Bodrožić navodi pak da opština Kula poslednjih godina nije izdvajala novac iz budžeta za renoviranje sportske hale.

- Zamenik predsednika opštine, zadužen za informisanje, još krajem 2012. godine najavio je da će 2014. godine biti rekonstruisana sportska hala u Crvenki. To nije urađeno verovatno zbog toga što privatna firma člana Opštinskog veća, zaduženog za sport, radi krovove, a ne podloge - kaže Bodrožić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina