Sombor: Siniša Lazić nezakonito smenjen

Novosadsko odeljenje Upravnog suda potvrdilo je da je smena nekadašnjeg predsednika skupštine u Somboru Siniše Lazića nezakonita.
Novosadsko odeljenje Upravnog suda potvrdilo je da je smena nekadašnjeg predsednika skupštine u Somboru Siniše Lazića nezakonita.

U presudi koju je potpisala predsednica sudskog veća Suzana Guduraš navodi se da je prilikom Lazićeve smene na sednici koja je održana sredinom aprila ove godine učinjena bitna povreda pravila postupka, koji predviđa Zakon o opštem upravnom postupku. Upravni sud je poništio odluku o Lazićevoj smeni i vratio predmet somborskoj skupštini na ponovno odlučivanje.

U obrazloženju sudske presude navodi se da osporeno rešenje o smeni bivšeg predsednika lokalne skupštine ne sadrži obrazloženje, niti uputstvo o pravnom sredstvu, što tu odluku čini nezakonitom.

- U ponovnom postupku tuženi organ je dužan da otkloni učinjenu potvrdu pravila postupka na koju mu je ukazano ovom presudom, pri čemu će imati u vidu da su primedbe suda u pogledu postupka obavezne za tuženi organ - objašnjava se u presudi. U njoj se dodaje i da je, s obzirom na to da se radi o bitnoj povredi pravila postupka, sud predmet rešavao bez usmene rasprave.

Siniša Lazić je kadar Demokratske stranke (DS). Vlast u tom gradu čini koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), uz Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Srpski pokret obnove (SPO), Demokratsku zajednicu vojvođanskih Mađara (DZVM), Treću Srbiju i dve grupe građana.

  • pristalica

    17.09.2014 11:50
    kao i na visim nivoima
    sve je to ista bagra koji Sinisa Lazic gleda samo svoj interes, DOSTA JE BILO!
  • Jao

    16.09.2014 13:15
    muke
    Pa tamo ista bagra kao u Novom Sadu sve sa Trećom Srbijom I DSS.
    UŽASSSSS
  • 16.09.2014 08:54
    U ovoj koaliciji jedino nedostaje Hitlerova Nacionalsocijalistička partija, pa da se kompletiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".