Subotica: Komunalije skuplje od oktobra

U Subotici od prvog oktobra poskupljuju komunalne usluge "Vodovoda i kanalizacije", "Čistoće i zelenila", "Suboticatransa" i "Pogrebnog".
U Subotici od prvog oktobra poskupljuju komunalne usluge "Vodovoda i kanalizacije", "Čistoće i zelenila", "Suboticatransa" i "Pogrebnog".

Gradska skupština dala je saglasnost na zahtev za poskupljenjem, pa će tako usluge ovih javnih preduzeća najranije od 01. oktobra biti skuplje za najviše 5,5 odsto, osim u slučaju "Vodovoda", gde će poskupljenje pojedinih usluga biti i veće od tog procenta. Cena kubika čiste vode za domaćinstva poskupela je sa 42,30 na 44,8 dinara, odnosno za 5,91 odsto.

Odvođenje otpadnih voda poskupelo je za skoro 18 odsto, sa 21,53 na 25,4 dinara po kubiku, dok je prečišćavanje otpadnih voda poskupelo sa 23,4 na 28,8 dinara po kubiku, odnosno za 23,08 odsto. Cene usluga za korisnike u poslovnim prostorime neće se menjati, osim u slučaju prečišćavanja voda koje je pojeftinilo za jedan dinar po kubiku. Što se javnog prevoza tiče, nova cena pojedinačne karte u autobusu biće od 1. oktobra 90 dinara, umesto dosadašnjih 85,96 dinara, što predstavlja poskupljenje od 4,7 odsto.

Cena karte u pretprodaji, odnosno putem subus sistema koštaće 61,90 umesto dosadašnjih 58,67 dinara, što predstavlja poskupljenje od 5,5 odsto, koliko je i maksimalno dozvoljeno planom poslovanja preduzeća. S tim da je planirano da ta cena u praksi bude zaokružena na 60 dinara. Poskupljenje se odnosi i na ostale vrste karata u gradskom i prigradskom prevozu, gde je njihova korekcija u iznosu od 1,4 do maksimalnih 5,5 odsto.

Skupština je dala saglasnost na pokrivanje gubitaka "Čistoće i zelenila", gde će gubici ovog preduzeća iz 2012. biti delom pokriveni dobicima iz 2013. godine. Na sličan način, prema usvojenim rešenjima, biće pokriven deo gubitaka "Zavoda za urbanizam" i "Stadion"-a. Skupština je takodje usvojila je odluku po kojoj će jedna ulica u Subotici poneti ime Verice Barać, kao i odluku po kojoj će spomenik "Svetom trojstvu" biti vraćen na originalnu lokaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina