Pastor: Moguć dogovor SNS i DS o tehničkoj vladi u Pokrajini

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kazao je da je dogovor Demokratske stranke i Srpske napredne stranke oko oblika Vlade u Vojvodini moguć.
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kazao je da je dogovor Demokratske stranke i Srpske napredne stranke oko oblika Vlade u Vojvodini moguć.

"Ne mogu s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor biti postignut, ali su velike šanse", kazao je Pastor za "Večernje novosti".

Govoreći o insistiranju SNS-a na formiranju tehničke Vlade u Vojvodini i odbijanju DS-a da napravi koncentrisanu Vladu, koju on predlaže, Pastor je kazao da je do sada razgovarao sa predstavnicima obe stranke i da ni jedna od njih nema "zabetonirane stavove". "Za razliku od javno izrečenih stavova u razgovorima sa strankama, u koje nije uključena javnost, nema zabetoniranih stavova ni na jednoj strani".

Pastor je objasnio i da je njegova SVM odbila da podrži Deklaracija o ustavnim promenama jer takva pitanja nikako ne bi smela da se rešavaju na prečac i da je potrebno pokrenuti široku društvenu raspravu. On je kazao da u Deklaraciji ima mnogo spornih stvari, jer, prema njegovoj oceni, taj dokument odražava mišljenje samo dela Skupštine Vojvodine, a posebno je nejasno "kako predlagači doživljavaju pitanje finansiranja i svojine pokrajine".

On je kazao da je Ustav veoma složena i ozbiljna stvar "za koju ne bi smeli da budu presudni odnosi tipa ko je s kim partner, a ko opozicija, pošto je reč o pitanjima koja su trajnija i značajnija nego aktuelna partnerstva".

  • MarkoMare

    26.09.2014 16:18
    Nama je najbitnije da idemo samo na bolje, a to mozemo i bez dogovora!
  • Svan

    26.09.2014 12:20
    Dosli us k sebi i ovi iz DS-a. Shvataju da je pitanje hoce li ostati na vlasti, pa je bolje i koncentraciona vlada nego izbori.U pravu je Pastor ne moze ova deklaracija skupstine AP da bude osnov rasprave o promeni Ustava, to mora da nadilazi politicki interes.
  • Andrej

    26.09.2014 11:20
    ...
    Činjenica je da vlast u Vojvodini stoji na trulim nogama, potrebne su promene, neka bude ta koalicija ds-sns u tehničkoj vlaadi, samo dajte promene više

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".