"Nije moguć dogovor DS i SNS o vladi Vojvodine"

Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković negirao je tvrdnje predsednika skupštine Ištvana Pastora da je moguć dogovor DS-a i SNS-a o vladi Vojvodine.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković negirao je tvrdnje predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora da je moguć dogovor DS i Srpske napredne stranke o koncentracionoj vladi Vojvodine.

"Politika jeste veština mogućeg, ali u ovom trenutku dve stvari su nemoguće: nemoguća je koncentraciona pokrajinska vlada, a nemoguća je i pokrajinska vlada u kojoj će sedeti zajedno i DS i SNS. Nije moguća koalicija DS-a i SNS-a u Vojvodini", rekao je Novaković. Funkcioner DS je demantovao i Pastorove navode da u razgovorima stranaka u koje nije uključena javnost nema "zabetoniranih stavova" i dodao da nema razlike između javnog stava DS-a u pogledu koalicije sa SNS od "nejavnog" stava te stranke.

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je prethodno da je moguć dogovor između DS i SNS oko oblika Pokrajinske vlade. "Ne mogu s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor biti postignut, ali su velike šanse", kazao je Pastor.

Borislav Novaković je rekao da je, s druge strane, saradnja svih poslaničkih grupa u Skupštini Vojvodine moguća i poželjna, kako bi se postigao što širi konsenzus oko najvažnijih pitanja koji se tiču autonomije Vojvodine. Precizirao je da je reč o pitanjima poput izmene Ustava Srbije i definisanja autonomije Vojvodine, donošenja zakona o finansiranju pokrajine i zakona o nadležnosti Vojvodine, kao i o izmenama Zakona o svojini.

"Značaj ovih poslova prevazilazi uobičajenu podelu na poziciju i opoziciju u skupštinama Srbije i Vojvodine", ocenio je Novaković i dodao da je "imperativ" za sve poslaničke grupe da učine napor na približavanju stavova o pitanjima koja su važna za definisanje autonomije Vojvodine. "Međutim, jedno je razvijati saradnju sa svim poslaničkim grupama, a drugo je govoriti o koalicijama", poručio je Novaković i dodao da DS čvrsto stoji uz Ligu socijaldemokrata Vojvodine i SVM, svoje koalicione partnere, i nada se da će se vladajućoj koaliciji pridružiti i Nova demokratska stranka.

  • drobnjak

    26.09.2014 17:15
    Kako mozes u vladu sa nekim ko ne zna ni svoje dvoriste da uredi
  • Goga

    26.09.2014 16:25
    naravno da nije moguć dogovor. sns je svestan podrške koju ima a problem vojvodine će rešavati na izborima.
  • Animator

    26.09.2014 16:08
    Tako je...
    ...ništa sa SNS! Ako hoće vlast u Vojvodini, nek' je osvoje na izborima a ne kupovinama poslanika. Mada, kako god da bude, ako SNS zavlada i Vojvodinom može se reći da je to definitivan kraj svake nade za građansku Srbiju na jedan duži vremenski rok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina