Vrdnik: Otvara se etno-selo

Banjsko naselje Vrdnik početkom naredne godine proširiće turističku ponudu. Pored banje "Termal", manastira i luksuznog hotela, posetioci će moći da uživaju i u etno-naselju, čija je izgradnja u toku.
Banjsko naselje Vrdnik početkom naredne godine proširiće turističku ponudu. Pored banje "Termal", manastira i luksuznog hotela, posetioci će moći da uživaju i u etno-naselju, čija je izgradnja u toku.

- Sa završetkom ovog turističkog kompleksa, očekujemo da će broj posetilaca biti znatno veći u odnosu na prethodne godine - kaže Dragica Trifunović iz Turističke organizacije opštine Irig. Etno-naselje kod Vrdničke kule će se prostirati na tri hektara, a u toku su radovi na dovođenju vode, izgradnji bungalova i prilaznih puteva.

Kompleks će sadržati restoran nacionalne kuhinje, bungalove za prenoćište, ergelu i mini golf teren. Biće povezan sa hotelom "stazom zdravlja" dugom tri kilometara. Planirano je da izgradnja bude završena do marta sledeće godine. Bungalovi će biti različitih veličina, od dvokrevetnih do onih za smeštaj cele porodice. Gradi se u etno-stilu, od drveta i drugih prirodnih materijala. Hotel "Premijer akva" nedavno je izgradio i dva teniska terena i igralište za odbojku na otvorenom.

Fitnes centar, teren za skvoš i zatvoreni teniski teren su u završnoj fazi. Vrdnik raspolaže sa više od 900 ležajeva. Hotel "Termal" ima oko 300 ležajeva, hotel "Premijer akva" 100 kreveta, a ostatak je u 80 registrovanih privatnih smeštaja u domaćinstvima.

  • 30.09.2014 08:54
    Pitanje
    A da li će se odgovorni pobrinuti da se održi noćni i dnevni mir, ili će se sve pretvoriti u turbo zabavu, gde će svi koji žele da uživaju u prirodi i miru biti proglašeni smaračima?
  • Archi

    29.09.2014 09:34
    Arhitektonski promasaj bez ikakve reference na okolinu, kulturu i istorijsko nasledje. Cak bi i Pagoda bolje izgledala na ovom mestu nego ovo na slici predstavljeno.
  • Vojvosadjan

    28.09.2014 14:47
    Gazda je Crnogorac iz Scepan polja tako da ne treba da cudi.Ja bih to posmatrao iz drugog ugla..za dve godine je zaposlio preko 100 ljudi (uglavnom iz Vrdnika) u mestu koje je ekonomski rapidno islo u ambis,o angazovanju kooperanata da ne pricam.Samo napred Cile!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.