Inđija: Predškolska ustanova ispisuje dužnike

Kako bi se stvorili uslovi za upis dece koja su na listi čekanja, inđijska Predškolska ustanova "Boško Buha" ispisaće decu onih roditelja koji svoje obaveze ne izmiruju pravovremeno i posle nekoliko opomena, poručuju nadležni.
Kako bi se stvorili uslovi za upis dece koja su na listi čekanja, inđijska Predškolska ustanova "Boško Buha" ispisaće decu onih roditelja koji svoje obaveze ne izmiruju pravovremeno i posle nekoliko opomena, poručuju nadležni.

Inače, prema poslednjem preseku, dugovanja roditelja prema ovoj ustanovi kreću se oko 900 hiljada dinara. Međutim, i pored cene koja je samo 20 odsto od ekonomske i koja na mesečnom nivou iznosi 4.000 dinara, korisnici usluga ne izmiruju svoje obaveze na vreme. Prema poslednjem preseku, 137 roditelja nije izmirilo svoje obaveze do 20. u mesecu te su trenutna ukupna dugovanja oko 900 hiljada dinara.

Dugovanja od 4.000 do 8.000 dinara ima 112 korisnika, od 8.000 do 12.000 ima 20 korisnika i preko 12.000 dinara duguje 15 korisnika. Iz ove ustanove napominju da su potpuno fleksibilni kada su u pitanju dugovanja roditelja i da razumeju situaciju u kojoj se danas društvo nalazi, ali i da pored svega toga ima onih koji ne žele da izmire svoje obaveze, te tako dovode u pitanje normalno funkcionisanje ove ustanove.

Direktor PU "Boško Buha" Jadranka Uzelac ističe da jednostavno moraju da primene ove nepopularne mere i da na taj način omoguće boravak deci koja se nalaze na listi čekanja, kojih je trenutno 23. Takođe, kažu da najviše problema imaju sa roditeljima čija deca borave u celodnevnom pripremnom predškolskom programu gde, prema zakonu, ne postoji mogućnost ispisa dece. Jedini način jeste da ih premeste u poludnevni boravak, a da novac zatraže preko sudskih organa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".