Bugarski: Bez dozvole za predstavljanje Vojvodine u Briselu

Ministarstvo spoljnih poslova nije dalo dozvolu da u diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu bude organizovano predstavljanje Vojvodine, tokom predstojećeg skupa evropskih regiona, izjavio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski. Ministarstvo spoljnih poslova to negira.

Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) nije dalo dozvolu da u diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu bude organizovano predstavljanje Vojvodine, tokom predstojećeg skupa evropskih regiona, izjavio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

"Ove godine nismo dobili dozvolu Ministarstva spoljnih poslova da to predstavljanje organizujemo u okviru našeg predstavništva, pod izgovorom da to ugrožava bezbednost misije", rekao je Bugarski, ističući da takva vrsta procene predstavljala neprijatno iznenađenje za pokrajinsku administraciju. Tim povodom je već zatražen razgovor sa predstavnicima MSP, da se utvrdi zašto je načinjena takva procena, kazao je Bugarski.

On je naveo da je ta promocija dobra prilika ne samo za predstavljanje ekonomskih i drugih potencijala Vojvodine, nego i Srbije. Napomenuo je da će to tradicionalno predstavljanje pokrajine u Briselu, pod nazivom Veče Vojvodine, biti priređeno u prostorijama jednog novinarskog kluba, umesto u diplomatskom predstavništvu naše zemlje.

Ministarstvo: Razlog je bezbednost

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova se navodi da im se Fond "Evropski poslovi" Vojvodine obratio sa molbom da u sklopu manifestacije "Open days", koja se održava od 6. do 9. oktobra u Briselu, organizuje izložbu slika Milana Konjovića, ali je procenjeno da za to ne postoje bezbednosni uslovi.

"Imajući u vidu da je reč o umetničkim delima velike vrednosti, jednog od najvećih srpskih umetnika prošloga veka, nadležne službe Ministarstva spoljnih poslova su sačinile procenu bezbednosnog aspekta i mogućih rizika, pri čemu je utvrđeno da prostorije Misije RS pri EU u Briselu ne ispunjavaju bezbednosne uslove za realizaciju navedene izložbe", navodi se u saopštenju.

  • v

    02.10.2014 19:49
    @Miloš Liman - Kanda neće moći, BRE!

    nemoj da brekćeš gibaničaru jer kad god ste brektali (njištali ko magarci) uvek ste dobili po fanfulji pa tako ćete i sada jer vas tamo niko ništa nikada nije ni pitao niti cenio to što vi tamo brekćete,pa samim tim tvoje brektanje ovde nema nikakvu ozbiljnost kao ni težinu!
  • Y

    02.10.2014 16:53
    @Milos Liman
    Ti si, BRE, kreten!
  • Jogi Letač

    02.10.2014 13:33
    @Miloš Liman - Kanda neće moći, BRE! O čemu ti pišeš? Da li si pročitao članak? radi se o predstavljanju Vojvodine na skupu regiona. Šta je sporno? Da li Vojvodina nije region?
    Ne, nego ćemo da pitamo Beograd da li smemo da naručimo toalet papir? Da pustimo da na državu vode likovi kao Velja Ilić ili Mrkonjić? Izvini, ja to neću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".