Bačka Palanka: Budžet povećan za 126 miliona dinara

Budžet opštine Bačka Palanka, koja je po zvaničnoj statistici proglašena najrazvijenijim opštinom u Srbiji, povećan je za 126 miliona dinara i sada iznosi oko 1,6 milijardi dinara.
Budžet opštine Bačka Palanka, koja je po zvaničnoj statistici proglašena najrazvijenijim opštinom u Srbiji, povećan je za 126 miliona dinara i sada iznosi oko 1,6 milijardi dinara.

Rebalansom budžeta koji je Skupština opštine usvojila 1. oktobra, većina sredstava planirana je za kapitalne investicije u Bačkoj Palanci, Gajdobri, Novoj Gajdobri, Viziću, Neštinu, Čelarevu, Karađorđevu, Obrovcu i Silbašu. Prema rečima predsednika opštine Bačka Palanka Aleksandra Đedovca, jedna od najvećih investicija je izgradnja kanalizacije u Karađorđevu i Obrovcu, u vrednosti od oko 30 miliona dinara. Pored toga, sa 30 miliona dinara biće nastavljena izgradnja i opremanje sportske hale u Gajdobri, započete 2012. godine.

U samoj Bačkoj Palanci biće izgrađeno postrojenje za proizvodnju i doziranje natrijum-hiphlorata za pijaću vodu, u čiju izgradnju će biti investirano 12,5 miliona dinara, poručuju nadležni. Opština sa 3,5 miliona finansira i izgradnju kapele u Neštinu, a 11 miliona dinara biće uloženo u sanaciju vrtića "Bambi" na Sinaju.

- Pored ovih, biće realizovane i druge investicije koje će omogućiti kvalitetniji život stanovnika Bačke Palanke, ali i ostalih mesta u opštini. Pored uređenja komunalnog sistema na teritoriji cele opštine, naš glavni cilj je da u narednom periodu otvorimo što više radnih mesta. Zato smo kupili fabriku kožne galanterije "Merkur" za 53 miliona dinara - kaže Đedovac povodom usvajanja rebalansa budžeta.

  • Marko Jovanic

    06.10.2014 12:13
    BP
    Sve ide u Celarevo ili Gajdobru nista u sam grad ili recimo neka sela na periferiji opstine Despotovo i Silbas na primer. Grad od 30 hiljada stanovnika gde pola ljudi ne radi a oni u Gajdobri otvaraju caraparu za 1500 radnika iako selo ima 2000 ljudi. Nigde logike.
  • dufko

    06.10.2014 09:46
    Kapitalne investicije
    U Silbašu jedina kapitalna investicija je kapela, sve ostaje u BP ili ide u Gajdobru i Čelarevo...
  • vzv

    06.10.2014 08:35
    nemoj me...
    stodvaesšes miliona dindži???!!! u jeeee!!! ček, pa to je milion evra... e jeb...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".