Pastor: LSV ne zna šta će sa sobom

Čini se da LSV i dalje ne zna šta će sama sa sobom i zbog toga stalno pokušava da se sukobi sa nekim, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
Čini se da LSV i dalje ne zna šta će sama sa sobom i zbog toga stalno pokušava da se sukobi sa nekim, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Pastor je za list "Mađar so" napomenuo da je Savez vojvođanskih Mađara, čiji je predsednik, u poslednje vreme “stalna meta napada”. "Naš stav je jednosmislen - mi ne želimo destabilizovati političke prilike", izjavio je Pastor, dodajući da će SVM uvek biti na strani razumnih, normalnih stavova bez obzira kome se to sviđa, a kome ne.

U vezi sa većinom u vojvođanskom parlamentu, Pastor je izjavio da je SVM i dalje njen deo. "Ako nas isključe, vodićemo politiku iz opozicije. Mandate nismo dobili od Lige, i zbog toga je naš prvenstveni zadatak da predstavljamo interese onih koji su nam dali svoje glasove", naglasio je Pastor.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je ranije za B92 izjavio da bi Pastor trebalo da podnese ostavku ukoliko neće da se pridržava odluka parlamenta.

Odgovarajući na konkretno novinarsko pitanje da li to znači da će LSV tražiti smenu Pastora, Kostreš je rekao da se njegova stranka o svim potezima dogovora sa koalicionim partnerima, ali i da "sigurno neće dozvoliti da se odluke Skupštine Vojvodine ne sprovode".

"Vrlo brzo ćemo izaći sa konkretnim predlogom i tada će biti poznat i odgovor na ovo pitanje“, naveo je Kostreš, dodajući da postoji izvestan dogovor izmedju LSV, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke oko rekonstrukcije pokrajinske vlade.

Kostreš kaže da je po ovom pitanju jedina nepoznanica stav SVM, posebno nakon odluke SVM da ne glasa za Deklaraciju o ustavnim promenama.

U vezi sa pomenutom Deklaracijom Pastor je još ranije izjavio da njegova stranka podržava promenu Ustava, ali i da je Deklaracija pisana prema "dnevnopolitičkim potrebama, i predstavlja samo novi manevar u borbi za život stranaka kao što su LSV, DS i NDS".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina