Čanak: Pastor od SVM-a napravio privatnu etno firmu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da rekonstrukcija pokrajinske vlasti može biti završena za pola sata, ukoliko iko dođe sa konkretnim planom i programom.
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da rekonstrukcija pokrajinske vlasti može biti završena za pola sata, ukoliko iko dođe sa konkretnim planom i programom.

"Mi nemamo pretenziju ni prema jednoj funkciji i ni prema jednom mestu u pokrajinskoj administraciji. Nas interesuju projekti i interesuje nas, kako ekonomska situacija u Vojvodini, tako i politički odnosi pokrajinske administracije prema situaciji u zemlji, a jedino na ta pitanja ne dobijamo odgovor", kaže on. Dodaje da očekuje od predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da izađe sa jasnim predlozima, jer vidi da kod njega postoji spremnost da razgovara o svemu, ali ne i da nešto preduzme. "Mi tu onda imamo nesporazum, jer ja neću da se dogovaramo, nego da nešto uradimo", dodaje Čanak.

"Na terapeutske sastanke koje zakazuje Pastor, a za koje se ne zna ni šta će biti na dnevnom redu, ni ko će na njima učestvovati, mi nećemo ići, jer to je samo gubljenje vremena", poručio je Čanak.

Komentarišući Pastorovu izjavu da "LSV napada SVM jer ne zna šta će samim sobom", Čanak je rekao da je SVM dugogodišnji partner LSV-a i da su te dve stranke prošle kroz mnoge teške periode, ali da mu je žao što je Pastor od te stranke napravio "privatnu etno-firmu" sa kojom, kako je kazao, pokušava da se proširi na tržišta Budimpešte, Subotice, Novog Sada i Beograda.

Na pitanje da li će LSV tražiti Pastorovu smenu sa mesta predsednika pokrajinske skupštine, Čanak je rekao da vršiti funkciju predsednika skupštine i davati kvorum prilikom nekog glasanja, a ne glasati za te predloge, ne znači ništa.

Komentarišući izjavu  Bojana Pajtića da se više neće kandidovati za mesto pokrajinskog premijera, Čanak je ironično rekao da će predsedništvo LSV "o tome raspravljati na redovnoj sednici 2036. godine". "Jedino ko je duže na vlasti od Bojana Pajtića je, zamislite, Ištvan Pastor i njega bi trebalo pitati u kojoj polovini veka planira da odstupi od vlasti", rekao je Čanak.

  • Jovo U.

    07.10.2014 18:26
    Nenad Čanak je...
    .. je doajen i laureat, Vojvodjanski ex. bard za prodavanje magle i ostale sitne paljevine!
    Mislim.. stati pored njega i pitati se "Di su naši novci?" može neko samo polu debilan ili malko jače retardiran!
  • toza

    07.10.2014 16:48
    rugao se lonac loncu a oba suplja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina