Palić: Nastavlja se rušenje ilegalnih objekata

Nastavljaju se radovi na rušenju ilegalno sagrađenih objekata na vikend naselju Palić, kako bi se izgradio banjski kompleks.
Nastavljaju se radovi na rušenju ilegalno sagrađenih objekata na vikend naselju Palić, kako bi se izgradio banjski kompleks.

Grad Subotica i preduzeće "Park Palić" koji je upravljač turističkog prostora Palić, u toku letnjih meseci počeli su sa uređivanjem nelegalno sagrađenih objekata na Paliću. Po nalogu građevinske inspekcije, srušilo se nekoliko nelegalnih objekata na Vikend naselju a sada se nastavljaju radovi na rušenju sa ciljem pripremanja i uređivanja najatraktivnije građevinske parcele na Paliću, saopšteno je iz preduzeća "Park Palić".

Radi se o parceli površine od oko 86.000 kvadratnih metara koja je namenjena izgradnji banjsko-zdravstvenih i sportsko-poslovnih objekata. Parcela se nalazi na severoistočnoj obali jezera, a proteže se od hotela Prezident do hotela Sport. U toku današnjeg dana počeće se sa rušenjem nepotrebnih objekata koji se nalaze na prostoru kamping odmorišta na Paliću, a nastavak aktivnosti oko uređivanja ove parcele biće realizovan u saradnji sa stručnim službama Grada Subotice.

Preduzeće "Park Palić" svojim aktivnostima nastoji da ovu parcelu privede nameni i uskladi je sa Planom detaljne regulacije kako bi se pripremila za potencijalne investitore, a sve u cilju izgradnje moderne evropske turističke destinacije u skladu sa Master planom Palića, navodi se u saopštenju.

  • 08.10.2014 12:46
    Ako bi se i u Novom Sadu srusilo sve sto je nelegalno i sto ni na sta ne lici, verovatno bi ovaj grad i licio na nesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".