Mirović: Bez dogovora u APV zbog bahate vlasti

Igor Mirović kaže da je njegova stranka i dalje spremna za dijalog radi zajedničkog rešavanja krize u Vojvodini.
Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović kaže da je njegova stranka i dalje spremna za dijalog radi zajedničkog rešavanja političke i ekonomske krize u Vojvodini.

On, međutim, ističe da je, u situaciji kad vladajuće stranke, pre svega DS i LSV, odbijaju dijalog i time demonstriraju bahat odnos prema Skupštini Vojvodine, idealizam govoriti o koncentracionoj vladi. "Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je inicirao razgovore u Skupštini, ali oni nisu imali neki specijalni domet. Razlog leži u tome što su predstavnici vladajućih stranaka, DS-a pre svega, i LSV-a, odbili dijalog. Time su demonstrirali bahat odnos prema samoj instituciji Skupštine Vojvodine", navodi Mirović.

On za list Dnevnik kaže da nema velikog pomaka u razgovorima zato što vladajuće stranke ne prihvataju "golu istinu", a to je gubitak poverenja građana na gotovo svim izbornim nivoima, osim u Skupštini Vojvodine. Prema njegovim rečima, za sada je teško reći kada će se dijalog nastaviti i da li će se nastaviti.

"DS i LSV se ponašaju kao princeza pred ogledalom, misleći da su najbolji i najlepši. Ta bajka još traje. Nažalost, to je crna bajka zato što je u aktivnostima Vlade i međusobnoj komunikaciji sve zamrlo. To ističu i sami, da jedni s drugima ne govore. Kad je tako, možete da zamislite kako mogu razgovarati o nečemu ozbiljnijem, o razvojnim projektima, dovođenju investitora i raznim važnim temama koje se nameću i koje su u nadležnosti Skupštine Vojvodine i Pokrajinske vlade", kaže Mirović.

On navodi da je na SNS-u da, u ovom trenutku, znatno pojača politički pritisak i da se upusti u "vanparlamentarne načine" i na taj način uzburka situaciju u Pokrajini, ali i u čitavoj zemlji. Kako kaže, ciljevi SNS-a su jasni: da se smeni Bojan Pajtić, ali dijalogom, a ne na ulici.

"Odgovornost za krizu u Pokrajini je na Pajtiću lično i na stranci koju predstavlja. Ovih 14 godina iza nas predstavljaju dugo i jasno obeležje te krize sa katastrofalnim rezultatima. Izborni sistem kroz favorizovanje prljavih i podzemnih igara i uzbornom procesu doveo je do toga da je vladajuća koalicija imala gotovo dve trećine pokrajinskih poslanika na početku mandata. Danas se, zahvaljujući snazi SNS-a, podršci grašana i nekoj vrsti ukupnog distanciranja ogromnog broja ljudi od politike koja je vođena, bore za vlast i svaku podršku u Skupštini Vojvodine. To je već veliki uspeh", kaže Mirović.

On zaključuje da ne postoji šansa da SNS uđe u vlast sa DS, bez Bojana Pajtića, jer demokrate ne mogu da zamisle Pokrajinu bez aktuelnog predsednika Pokrajinske vlade.

  • Forca Brutale

    13.10.2014 09:28
    Bahaton prica o bahatosti.

    Samo u srbiji.
  • coco

    12.10.2014 20:21
    Daj meni!
    Daj meni, meni, meni samo meni, ja pa ja, daj meni, meni, samo meni, ja…
  • ZoranNS

    12.10.2014 16:23
    Da je normalno vi bi čekali nove izbore 2016.
    Da je normalno vi bi čekali nove izbore 2016., ali vaša glad za foteljama je neutoljiva, od kada ste pobedili ništa ne radite samo se bavite preuzimanjem vlasti tamo gde vas nisu želeli, i to na najprimitivniji način.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".