Pančevo: Gužve kod lekara zbog virusa i infekcija

Razlog za gužve poslednjih dana u Školskom dispanzeru su učestalije stomačne i virusne infekcije, međutim, bilo je i nekoliko teških stanja, kada deca zbog kolapsa u školi stignu kod lekara.
Razlog za gužve poslednjih dana u Školskom dispanzeru su učestalije stomačne i virusne infekcije, međutim, bilo je i nekoliko teških stanja, kada deca zbog kolapsa u školi stignu kod lekara.

Virusne infekcije su učestale kod školske dece, ali su često praćene i komplikacijama, kao što je upala pluća. Deca poslednjih dana dolaze i zbog učestalih stomačnih infekcija. Gužve su velike mada u dispanzeru radi sedam pedijatara. Kako kažu lekari, tokom jednog dana pregledaju skoro 350 dece.

- Ovih dana te pojave imaju razmere epidemije, jer je masovna i obimna patologija tih pojava. Česte su i povrede dece, svaki čas ih dovode sa sportskih događanja - kaže Deanović.

Poslednjih dana decu dovode kod pedijatra jer se dešava da im pozli i u školi i na javnom mestu. Deanović naglašava da uglavnom detaljnim analizama utvrde da kolaps nije prouzrokavan nekom bolešču.

- Sve češće ovih dana dešava se da hitno i u teškom opštem stanju dovode decu iz škola. Reč je o pojavama koje se trenutno dogode, koje su često praćene pretkolapsnim i kolapsnim stanjem. Posle detaljnog pregleda vrlo često se ne nalazi ništa organski. Verovatno je to posledica nepravilne ishrane, gladi, kretanja u školu bez doručka. Problem predstavlja inverzija dana i noći. Deca sve češće noću ne spavaju, a danju spavaju i zbog toga ne mogu da funkcionišu narednog dana - kaže ova doktorka.

  • ns

    26.10.2014 05:10
    Deca
    Razmisljam sta je vaznije?
    Danasnji cicat:
    "Verovatno je to posledica nepravilne ishrane, gladi, kretanja u školu bez doručka."
    Neki dan:
    " Roditelji vise od 2000 Novosadskih prvaka nemaju para da plate uzinu...."
    I ono sto bi moglo svaki dan:
    Kompletan rucak poslanika 100 din

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".