Sombor: Prosečna zarada pri dnu u okrugu

Građani Sombora primili su u septembru ubedljivo najnižu prosečnu zaradu u Zapadnobačkom okrugu, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Građani Sombora primili su u septembru ubedljivo najnižu prosečnu zaradu u Zapadnobačkom okrugu, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Prosečna zarada u septembru ove godine iznosila je 37.087 dinara i i za nešto manje od tri odsto je niža od avgustovske.

Prema podacima koje je danas objavio Republički zavod za statistiku, najveću prosečnu zaradu u Zapadnoj Bačkoj u prošlom mesecu imali su Apatinci, gde je ona iznosila 46.437 dinara i veća je za skoro tri odsto u odnosu na avgustovsku. Sledeća na listi je Kula, gde su radni ljudi primili po 38.234 dinara, uprkos padu od 6 procenata. Na trećem mestu je opština Odžaci sa 36.963 dinara prosečne zarade uz neznatno povećanje. Poslednje, četvrto mesto, pripada Somboru, pošto je prosečna zarada u septembru iznosila 34.484 dinara.

To je, poredeći sa avgustom, brojka manja za 4,3 procenata. Sombor za vojvođanskim prosekom zaostaje sa 8.364 dinara, a za republičkim još malo više, 9.491 dinar. Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u Srbiji u septembru 2014. godine iznosi 43.975 dinara. U poređenju sa prosečnom zaradom bez poreza i doprinosa isplaćenom u avgustu 2014. godine, nominalno je manja za 3,6 procenata i realno je manja za 4,3 procenata, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

  • ns

    25.10.2014 21:08
    toliko o vlasti i to ne lokalnoj ona je tu da bude spremna kad im stignu veliki i da ne zaj*be kad krene stvar, a pokrajina i republika su mogle jednog jeb*nog velikog investitora da dovedu, ne znam, benetton, ikea, opel classic bilo koga da digne fabriku i da zaposli par hiljada ljudi, zabole ih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.