Izbegličkim porodicama pomoć za nabavku alata

Izbegličkim, prognanim ili raseljenim porodicama na teritoriji APV ove godine je obezbeđeno 7,5 miliona dinara za program pomoći za navaku alata, mehanizacije i opreme za zanatstvo i proizvodnju.
Izbegličkim, prognanim ili raseljenim porodicama na teritoriji APV ove godine je obezbeđeno 7,5 miliona dinara za program pomoći za navaku alata, mehanizacije i opreme za zanatstvo i proizvodnju.

To je, kako navode iz pokrajinske vlasti, samo jedan od programa koji se realizuje preko pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Povodom završetka ovog programa, koji je započeo u junu, na Dan izbeglica, kada je dodeljeno 10 ugovora, predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić uručio je danas još 28 ugovora porodicama, kako bi nabavili alate, opremu i mehanizaciju i tako obezbedili sebi mogućnost da rade i sebi i svojim porodicama obezbede egzistenciju i posao.

Pajtić je rekao da se čini da su, osim Pokrajinske vlade, svi zaboravili izbegla i raseljena lica, te da je kroz različite programe u Vojvodini obezbeđen krov nad glavom za nekoliko hiljada izbeglih i raseljenih lica, kupovinom kuća ili građevinskog materijala za rekonstrukciju neuslovnih objekata.

U cilju trajne lokalne integracije, to su, pored stambenog zbrinjavanja, pomoć za školovanje učenika iz najugroženijih izbegličkih porodica u Vojvodini, besplatna pravna pomoć, program pomoći u vodu alata, opreme za zanatstvo i mehanizaciju, kao i to da nema povratničke zadruge u Hrvatskoj i Bih kojoj nije pružena pomoć u vidu poljoprivredne mehanizacije.

Takođe, obezbeđena su i sredstva za zatvaranje poslednjeg kolektivnog centra u Vojvodini. Direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Radomir Kukobat kazao je da je ovaj program realizovan zbog velikog interesovanja potencijalnih korisnika, kao i zbog potrebe da se podrže aktivnosti koje porodicama obezbeđuju sopstvene prihode.

Među današnjih 28 ugovora, nalaze se, između ostalog ugovori o dodeli sredstava za nabavku stolarske, frizerske i opreme za druge zanate, opreme za plastenike, opreme za pčelarstvo, za kupovinu mehanizacije, kao što su motokultivatori i priključne mašine.

  • Forca Brutale

    28.10.2014 08:43
    A sta je sa ljudima koji su nastradali u ovogodisnjim poplavama u Jameni? Sta ce oni dobiti?
  • Petar Prvi

    28.10.2014 06:20
    @Saša
    Najiskrenije ti želim da stekneš taj status na potpuno legalan način.
  • 27.10.2014 22:06
    ej,bre..
    vi mene za*ebavate???
    sto kaze neko...90.te su davno prosle. vecina ih bolje zivi,nego PROSECAN gradjanin ove zemlje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina