Bečej: Investicije vredne 200 miliona dinara

Više nema dileme da li će se realizovati nekoliko bečejskih investicija, od kojih su neke kapitalne, jer su dve komercijalne banke po, kako se ističe, vrlo povoljnim uslovima, odobrile dugoročno zaduživanje opštinskog budžeta.
Više nema dileme da li će se realizovati nekoliko bečejskih investicija, od kojih su neke kapitalne, jer su dve komercijalne banke po, kako se ističe, vrlo povoljnim uslovima, odobrile dugoročno zaduživanje opštinskog budžeta.

Ugovori su zaključeni za kredite u ukupnom iznosu od 202 miliona dinara.

"Pošto ćemo kredit realizovati u tri partije, dobili smo izuzetno povoljne uslove. Zaduženje je na devet godina, uz dve godine grejs perioda. Znači, svi planirani projekti će moći da se realizuju, a neki su već u toku", rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Budžet, po rečima Radojevića, neće biti mnogo opterećen, jer postojeći kredit ističe 2016. godine, a novi se neće otplaćivati u prve dve godine. Tenderom su ostvarene povoljnije kamatne stope od projektovanih, za oko 25 miliona dinara, što na tako velikom zaduženju, tvrdi Radojević, nije zanemarljivo. Lokalni parlament je većinom glasova dao odobrio ovo kreditno zaduženje radi realizacije desetak projekata.

Iz prvog dela, najvećeg dela kredita radiće se rekonstrukcija centralnog gradskog trga s povezivanjem magistralnih vrelovoda "sever" i "jug". Drugi deo namenjen je sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji gradske deponije smeća "Botra" (oko 44 miliona dinara), dobijenju dozvole za upotrebu termalne vode iz poslednje izgrađene bušotine (2,5) i milion dinara ide za izgradnju nove toplotne podstanice u Tehničkoj školi.

Najzad, u trećoj partiji kreditnog zaduženja iznos je nešto manji od 20 miliona dinara, a sredstva su namenjena za rekonstrukciju dela zadužbine Bogdana Dunđerskog (5,5 miliona dinara), učešće u izgradnju kružnog toka na ulazu u Bečej iz Bačkog Gradišta i Novog Bečeja (4,7), zatim, četiri miliona dinara za sanaciju sanitarnih čvorova, vodovoda i kanalizacije u OŠ "Zdravko Gložanski", realizaciju treće faze izgradnje fiskulturne sale OŠ "Petefi Šandor" (3,7) i dva miliona dinara za sanaciju sanitarnih čvorova u OŠ "Sever Đurkić".

Manji projekti se već realizuju, neki su u fazi raspisivanja javne nabavke, a realizacija najvećeg, rekonstrukcije bečejske Pogače, planirana je za narednu godinu.

  • v

    28.10.2014 16:54
    Najzad, u trećoj partiji kreditnog zaduženja iznos je nešto manji od 20 miliona dinara, a sredstva su namenjena za rekonstrukciju dela zadužbine Bogdana Dunđerskog (5,5 miliona dinara)

    ako i ovo bude kao i sa pravoislavnom crkvom...:
    http://becejski-mozaik.co.rs/vesti/becej/207-rekonstrukcija-zaduzbine-bogdana-dunderskog-kasnjenje-prema-planu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.