"Ženska platforma za razvoj Srbije" od 31. oktobra na Paliću

Konferencija "Ženska platforma za razvoj Srbije – Palić 2014", posvećena zajedničkom angažovanju žena u svim oblastima društva, održaće se od 31. oktobra do 2. novembra 2014. godine na Paliću.
Konferencija "Ženska platforma za razvoj Srbije – Palić 2014", posvećena zajedničkom angažovanju žena u svim oblastima društva, održaće se od 31. oktobra do 2. novembra 2014. godine na Paliću.

Ono što ovu konferenciju izdvaja je, navode organizatori, kontinuitet u radu, pošto je reč o trećoj po redu ženskoj konferenciji koja se održava na Paliću.

"Dok je prva konferencija bila ključna za razvoj demokratskih promena u Srbiji, a druga za evropski put Srbije, ova konferencija treba da dâ snažan pečat razvoju Srbije u pravcu koji će maksimalno doprinositi dobrobiti svih građanki i građana, i bezuslovno integrisati princip rodne ravnopravnosti u sve društvene oblasti", kaže Miloš Đajić ispred centra modernih veština.

Kako dodaje, potvrđeno je učešće preko 100 angažovanih žena na javnim poslovima iz različitih institucija, parlamenta, akademske zajednice, civilnog društva, privatnog sektora, političkih partija, sindikata, medija, umetnosti i kulture, kako bi se izgradila široka koalicija žena i definisala platforma zajedničkog delovanja.

Teme koje će biti obuhvaćene konferencijom su, između ostalih, vladavina prava, politička participacija, ljudska sigurnost i eliminisanje nasilja nad ženama, zapošljavanje i preduzetništvo, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i briga o životnoj sredini, obrazovanje, socijalna politika, sindikalno organizovanje žena, socijalna politika i mnoge druge teme.

Detaljna agenda najavljena je za narednu sedmicu, a više informacija moguće je pronaći na fejsbuk stranici Ženske platforme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".